Covid-19 krīze ⟩ "airBaltic" prezidents Gauss pilnībā atteiksies no algas (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss
"airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes laikā no aprīļa pilnībā atteiksies no algas, lai atbalstītu uzņēmuma centienus pārvarēt ārkārtējo situāciju, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Alise Briede. 

"Sākot no aprīļa un līdz brīdim, kad mēs atkal varēsim atsākt regulāros lidojumus, es atsakos no sava atalgojuma. Arī padomes un valdes locekļi un priekšsēdētāji, kā arī vadītāji jau brīvprātīgi piekrituši samazināt savu atalgojumu par 20%," pauda Gauss.

Covid-19 krīze pasaulē un tās radītā ietekme uz aviācijas nozari likusi aviosabiedrībām pārtraukt lidojumus. Šīs krīzes radītā trieciena dēļ debesīs atrodas aizvien mazāk lidmašīnu. "airBaltic" šobrīd strādā pie tā, lai spētu atsākt regulāros lidojumus, tiklīdz tas būs iespējams un atkal parādīsies pieprasījums pēc ceļošanas.

Kā vēstīts, "airBaltic" uz laiku plānots samazināt darbinieku skaitu par 400 vai vairāk. "Ja lidmašīnas nelido, mums nav vērts nodarbināt apkalpi," iepriekš teica Gauss, piebilstot, ka šobrīd uzņēmumā ir apmēram 1800 darbinieku. Nodarbinātības valsts aģentūras sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA pavēstīja, ka piektdien, 13.martā, tika saņemts paziņojums no "airBaltic" par darbinieku kolektīvo atlaišanu. Tāpat kopš marta sākuma līdz vasarai "airBaltic" nācies atcelt vairākus tūkstošus lidojumu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Gauss 2018.gadā nopelnīja 1,302 miljonus eiro. Kā liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas gada ienākumu deklarācija par 2018.gadu, 578 490 eiro bijis atalgojums uzņēmumā "airBaltic", savukārt prēmijās Gauss saņēmis 669 436 eiro. Vēl 53 935 eiro tika saņemti kompensācijā no "airBaltic" par veselības apdrošināšanu.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu