Lietuvas valdība pieņēmusi lēmumu par cenu regulēšanu ekstremālās situācijas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Lietuvas valdība trešdien, 25. martā, pieņēmusi lēmumu, ka ekstremālās situācijas laikā tā var regulēt cenas, paziņoja premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Tika pieņemts lēmums, un būs iespēja regulēt cenas ekstremālās situācijas laikā," žurnālistiem pēc valdības sēdes sacīja Skvernelis.

"Parādās iespēja veikt tā dēvēto cenu regulēšanu un monitoringu, piesaistot Patērētāju tiesību aizsardzības dienestu. Mehānisms ir paredzēts," piebilda Lietuvas premjers.

Viņš pauda cerību, ka cenu regulēšana nebūs nepieciešama.

"Tas ir instruments, kuru mēs negribētu izmantot, taču, ja būs nepieciešams, tad valsts nešauboties to izmantos, ja ir runa par visām spekulatīvajām cenām," teica Skvernelis.

"Šis instruments pirmām kārtām vērsts uz tiem sektoriem, kuri, izmantojot ekstremālo situāciju, mēģina negodīgi paaugstināt cenas sabiedrības drošībai visnepieciešamākajām, veselībai vajadzīgākajām precēm," paskaidroja premjers.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda šonedēļ kritiski vērtēja iespēju, ka varētu tikt izmantota cenu regulēšana. Viņš norādīja, ka  pieredze rāda -preces, kuru cenas tiek regulētas, pazūd no veikalu plauktiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar koronavīrusa izplatību Lietuvā noteikta ekstremālā situācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu