Vīrietim Rīgā, pieliekot nazi pie kakla, nolaupīta nauda un maisiņš ar pārtiku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Kādam vīrietim Rīgā, piedraudot ar nazi, nolaupīts portfelis ar dokumentiem un naudu un maisiņš ar pārtiku. Tajā pat vakarā policijai izdevās aizdomās turamo notvert, savā "Facebook" profilā atklājusi Valsts policija.

Pirmdien, 23. martā, pēc pulksten deviņiem vakarā 3. maršruta trolejbusā, kas brauca Kundziņsalas virzienā, atradās kāds 1961. gadā dzimis pasažieris. Turpat brauca arī 1990. gadā dzimis jaunietis, kurš bija novērojis iepriekšminēto vīrieti.

Kundziņsalas pieturā vīrietis izkāpa no trolejbusa. Viņam rokās bija portfelis, kurā atradās personīgie dokumenti un aptuveni 200 eiro, kā arī maisiņš ar ilgākam laikam iegādātiem pārtikas produktiem. Arī jaunietis izkāpa šajā pašā pieturā un sekoja vīrietim.

Pēc mirkļa tumsas aizsegā jaunietis uzbruka vīrietim, izvelkot nazi un pieliekot to viņam pie kakla, pieprasīja atdot personīgās mantas. Paķēris cietušā portfeli un pārtiku, ļaundaris metās bēgt.

Cietušais vīrietis aizgāja līdz mājām, kur par notikušo pastāstīja savai ģimenei, kas nekavējoties piezvanīja Valsts policijai. Pie vīrieša atbrauca likumsargi, kuri kopā ar cietušo devās patrulēt pa tuvāko apkārtni, meklējot noziedznieku.

Nepilnas pusstundas laikā Sarkandaugavā, netālu no nozieguma vietas, tika pamanīts aprakstam atbilstošs piedzēries jaunietis. Pie viņa policisti konstatēja vairākas nozagtās mantas, kā arī naudu, taču lielāko daļu viņš jau bija paspējis iztērēt.

Policisti aizdomās turēto aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Jāpiemin, ka aizturētais mēģināja uzdoties par savu radinieku, taču policisti drīz vien noskaidroja viņa patieso identitāti.

Aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem - zādzībām un laupīšanām.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat tiks lemts par aizturētās personas saukšanu pie atbildības saistībā ar to, ka viņš uzdevies par citu personu.

Vakar, 25. martā, tiesa aizdomās turētajam jaunietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu