"Tonijs šādos apstākļos trenējas gadiem ilgi." UFC cīkstonis prognozē, ka Covid-19 pandēmija palīdzēs Fergusonam uzveikt Nurmagomedovu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs un Tonijs Fergusons
Habibs Nurmagomedovs un Tonijs Fergusons Foto: AFP / Scanpix/ Apollo kolāža

"UFC 249" cīņu vakars, kurā savā starpā cīnīsies Habibs Nurmagomedovs un Tonijs Fergusons, ir vienīgais sporta notikums, kas vēl nav atcelts Covid-19 straujās izplatības dēļ. UFC cīkstonis Kevins Lī skaidrojis, kāpēc šā brīža situācija pasaulē gaidāmajā cīņā palīdzēs triumfēt Fergusonam.

Nav šaubu, ka UFC prezidents Deina Vaits darīs visu iespējamo, lai Fergusona un Nurmagomedova cīņa norisinātos oriģināli paredzētajā datumā. Bet jau tagad ir skaidrs, ka Covid-19 izplatība būtiski ietekmēs šī cīņu vakara norisi.

Amerikāņu cīkstonis Lī, kurš cīņas aizvada tajā paša svara kategorijā, kurā Nurmagomedovs un Fergusons, uzskata, ka koronavīrusa krīzei būs arī liela ietekme uz cīkstoņu sagatavošanās procesu, kā rezultātā ietekmēts tiks arī pašas cīņas rezultāts.

"No sākuma domāju, ka uzvarēs Habibs, it sevišķi pēc viņa cīņas pret Dastinu Porjē. Bet, ņemot vērā izsludināto pandēmiju, es tagad sliecos uz Tonija uzvaru. Tonijs šādos apstākļos trenējas gadiem ilgi. Viņu šī karantīna neietekmēs, jo Tonijs allaž trenējas šaurā cilvēku lokā," prognozēja Lī.

"Tupretim Habibam allaž ir blakus 20 cilvēki un tas, savukārt, jau ir virs atļautā limita. Līdz ar to šā brīža apstākļi viņu ietekmēs būtiskāk nekā Toniju, it sevišķi pašā cīņas nedēļā. Reizēm ir situācijas, kad uzvaru izcīna nevis labākais cīkstonis, bet gan tas, kurš tai ir labāk sagatavojies. Domāju, ka šādos treniņu apstākļos tas būs tieši Tonijs," sacīja Lī, kurš 2017. gadā piedzīvoja zaudējumu pret minēto Fergusonu.

Šie bija vieni no retajiem Lī publiskajiem izteikumiem pēc tam, kad viņš piedalījās līdz šim pēdējā UFC cīņu vakarā "UFC Fight Night 170", kas jau norisinājās aiz slēgtām durvīm.

Šā cīņu vakara galvenajā duelī Lī pazemojoši piekāpās Čārlzam Oliveiram. Sakāvi var dēvēt par apkaunojošu, jo Oliveira ar žņaugšanas paņēmienu piespieda Lī padoties, par ko amerikānis arī signalizēja vairākas reizes uzsitot pa pretinieka plecu. Kad tiesnesis lika pārtraukt cīņu, Oliveira pretinieku atlaida, savukārt, Lī sagrāba viņu un apelēja pie tiesneša, ka vēlas cīņu turpināt, lai gan viņš acīmredzami bija signalizējis par padošanos.

Video: Oliveiras un Lī cīņas spilgtākie momenti

piezīme - minētā epizode sākas pie video laika atzīmes 1:30

27 gadus vecais Lī savas karjeras laikā izcīnījis 18 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu