Londonas slimnīcas satraucas par strauju Covid-19 slimnieku pieplūdumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Londonas slimnīcas jau šobrīd lielā skaitā pārpludina Covid-19 pacienti, ceturtdien, 26. martā, brīdināja Nacionālā Veselības dienesta (NHS) vadītāju organizācijas priekšsēdētājs Kirss Hopsons.

Londonas slimnīcas pieredzējušas "smagi slimu pacientu skaita sprādzienu", raidsabiedrībai BBC sacīja amatpersona, notiekošo raksturojot kā "nepārtrauktu cunami" un paredzot, ka nākamo divu nedēļu laikā pacientu skaits turpinās pieaugt.

"Viņi runā par vilni pēc viļņa, vilni pēc viļņa," viņš sacīja. "Sava veida nepārtraukts cunami, ir vārds, kas bieži tiek lietots, runājot ar mani," sacīja Hopsons.

Atbilstoši jaunākajiem datiem Lielbritānijā no Covid-19 miruši 463 cilvēki, bet inficēto skaits pārsniedzis 9500. Londonā reģistrēta trešā daļa gadījumu.

Valdība izstāžu centrā Londonā jaunnedēļ atvērs pagaidu slimnīcu ar 4000 gultu Covid-19 slimnieku ārstēšanai.

Britu mediji vēsta, ka visā valstī varētu tikt izveidoti desmit līdzīgi objekti.

Situāciju ar pieaugošo pacientu skaitu vēl sarežģītāku padara tas, ka "bezprecedenta apjomā darbā neierodas" medicīniskais personāls.

"Saslimstības proporcija ir 30, 40, dažās vietās pat 50%," sacīja Hopsons, piebilstot, ka "reāla problēma" ir plaušu ventilēšanas aparātu skaits slimnīcās.

Valdība jau paziņojusi, ka centienos mazināt pandēmijas krīzi uzņēmējam un miljardierim Džeimsam Daisonam pasūtījusi 10 000 plaušu ventilēšanas aparātu.

E-pastā darbiniekiem izgudrotājs pavēstīja, ka viņa uzņēmums izstrādājis plaušu ventilēšanas aparātu "CoVent", atsaucoties premjerministra Borisa Džonsona aicinājumam, un ka 5000 tiks dāvināti starptautiskajām palīdzības programmām.

Uzņēmums šobrīd gaida, lai modeli apstiprinātu regulators un varētu sākties tā ražošana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu