Skaistumkopšanas nozares uzņēmumus pagaidām neslēgs ciet (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 26. martā, preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele komentēja situāciju skaistumkopšanas nozarē saistībā ar Covid-19 izplatīšanos.

Viņķele norādīja, ka šis jautājums tiekot rūpīgi izvērtēts, vai iestādes būtu jātaisa ciet vai nē. Tāpat tiek plānots, vai būtu jānosaka vadlīnijas, kuras jāievēro gluži kā citos uzņēmumos.

"Mūsu pašreizējais slēdziens būtu tāds, ka slēgšana būtu neproduktīva, jo esam saņēmuši signālus, ka liela daļa skaistumkopšanas nozares darbinieku savas darbības varētu turpināt mājas apstākļos," norādīja veselības ministre.

"Tas nozīmē, ka mēs totāli zaudētu kontroli par notiekošo. Ja tas viss notiktu salonā, tad būtu strikti nosacījumi - apliecinājums no klienta, ka viņš nav inficēts un bijis ārzemēs. Tāpat no darba devēja lūgt apliecinājumu par darbinieku. Mēs tomēr varam kontrolēt dezinfekcijas iespējas," sacīja ministre.

Viņķele gan norādīja, ka tas nozīmē, ka varot būt arī izmaiņas šajā regulējumā.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka pagaidām Latvijā ar Covid-19 inficējušies 244 cilvēki. Tāpat līdz 14. aprīlim visā valstī ir izsludināta ārkārtas situācija, kā rezultātā ieviesta virkne ierobežojumu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu