"Brīvajā laikā nāk talkā NMPD mediķiem." Covid-19 analīžu veikšanas punktos brīvprātīgi darbojas 30 studenti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Veselības ministrija

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 analīžu veikšanas mobilajās teltīs un tālruņa 8303 zvanu centrā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) brīvprātīgi palīdz 30 studenti, liecina dienesta ieraksts "Facebook".

Mediķiem palīdz studenti no Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes.

"Šie studenti savā brīvajā laikā nāk talkā mūsu mediķiem mobilajās Covid-19 analīžu veikšanas teltīs, nodrošinot darbu ar dokumentiem, palīdzot pacientiem aizpildīt reģistrācijas anketas pirms analīžu veikšanas," skaidroja NMPD.

Tāpat vairāki topošie mediķi nodrošina darbu 8303 tālruņa centrā, reģistrējot pacientus analīžu veikšanai. Savukārt daži sestā kursa studenti, kuri drīzumā iegūs ārsta diplomus, ir apmācīti arī paņemt analīzes.

NMPD pateicas brīvprātīgajiem un tos, kas vēlas pievienoties brīvprātīgo lokam, aicina sazināties, rakstot "Facebook".

NMPD iepriekš bija informējis, ka studenti pamatā tiek nodarbināti mobilo analīžu punktos, kas tika izveidoti, lai pie pieaugošā izmeklējamo pacientu skaita būtiski nepagarinātos gaidīšanas laiks uz laboratorisko izmeklējumu veikšanu aizdomu gadījumos par saslimšanu ar Covid-19. Darbu šajos punktos nodrošina NMPD darbinieki, kā arī topošie mediķi, kuri šim darbam pieteikušies brīvprātīgi.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu