"Man bija caureja un pazuda apetīte." Vīrietis ASV teju nedēļu dara ikdienas lietas, pat nenojaušot par inficēšanos ar Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Kreigs Holanders 10. martā nakts vidū pamodās ar drebuļiem un visu turpmāko dienu jutās slikti un noguris. 38 gadus vecais vēstures profesors ir divu bērnu tēvs un bija pilnībā vesels, taču, kā izrādījās nepilnu nedēļu vēlāk, viņš jau kādu laiku bija inficējies ar Covid-19, raksta portāls "Vice".

Nākamajā dienā vīrieša simptomi kļuva vēl spēcīgāki. Uzplaiksnīja drudzis un sāpes viņu mocīja. Katru reizi, kad viņš mēģināja piecelties, Kreigam pamatīgi reiba galva.

"Es biju sliktā formā, taču nebiju iedomājies, ka tas varētu būt koronavīruss. Es ticēju tam, ko teica ziņās - nebiju ne ar vienu personu kontaktā, kura bija ceļojusi no "karstajām" valstīm. Tāpat neietilpu riska grupā un man nebija klepus," sacīja vīrietis.

Kreiga teiktajam arī piekrita viņa ģimenes ārste. Viņa veica Kreigam gripas testu, taču tas bija negatīvs. Tālāk vīrietim tika teikts, lai viņš atpūšas un dzer ūdeni.

Turpinājumā viņam pazuda apetīte un sākās caureja. Kreigs joprojām domāja, ka viņam nav koronavīrusa. Viņš turpināja gulēt gultā blakus savai sievai un spēlējās ar bērniem. Vīrietis turpināja darīt savas ikdienas lietas bez jebkāda satraukuma.

Dienu no dienas Kreigam kļuva arvien sliktāk. Viņš visu dienu gulēja ar drudzi un jutās tā, it kā viņam būtu auksti. 

13. martā Kreiga sieva Dženifera piezvanīja mediķiem un paskaidroja, ka viņas vīra atveseļošanās process norit pilnīgi pretēji - kļūst tikai sliktāk. Viņa pieprasīja veikt Kreigam Covid-19 testu.

"Ārsti mani izmeklēja un konstatēja, ka man ir parasts vīruss. Es nevaru vainot ārstus, jo man nebija tipisko simptomu. Ārsti darīja visu iespējamo, ko varēja no šīs informācijas.  Pieļauju, ka viņi bija ļoti neapmierināti, jo vairāki tūkstoši cilvēku ik dienu ierodas slimnīcā un pieprasa testu," sacīja Kreigs.

Vīrietis piezvanīja amerikāņu žurnāla par gastroenteroloģiju redaktoram un izstāstīja savu gadījumu. Žurnālists izstāstīja viņam, ka nesen lasījis pētījumus par Covid-19 no Ķīnas zinātniekiem. Tur bijis teikts, ka Covid-19 pazīmes neesot tikai klepošana. Žurnālists esot bijis ļoti pārliecināts, ka Kreigs ir inficējies ar koronavīrusu.

Pētījumā teikts, ka Ķīnas iedzīvotāji esot ieradušies pie ārstiem ar apetītes trūkumu un  caureju. Viņiem pēc tam atklāta inficēšanās ar Covid-19. "Visi šie simptomi precīzi atbilda tam, kas notiek ar mani."

Kreigs pārliecināja savu sievu, lai viņa sazinās ar pilsētas mēru. Viņi lūdza palīdzību, lai Kreigam tiktu sagādāts koronavīrusa tests.

Ārsti atteicās veikt Kreigam pārbaudi. Politiķi bija atsaucīgi, taču nespēja palīdzēt. 16. martā ar Kreigu sazinājās ārsts no Ņujorkas, kurš ieradās pie viņiem mājās. Divas dienas vēlāk laboratorijas darbinieks piezvanīja Kreigam un pateica, ka viņam ir Covid-19.

"Kreigs ir viens no piesardzīgākajiem un apzinīgākajiem cilvēkiem ASV. Visiem būtu jāmācas no viņa piemēra," uzsvēra žurnālists.

Šobrīd Kreigs atrodas pašizolācijā savās mājās. Viņš visu dienu guļ, kamēr viņa bērni skraida apkārt un kliedz par vīrusu. Viņam joprojām ir drudzis, caureja un nav apetītes. Viņa jaunākajam bērnam, kuram ir trīs gadi, pagaidām nav simptomu un viņš nav inficējies.

Vīrietis joprojām nav sapratis, kur un kā viņš inficējies ar koronavīrusu. Viņš satraucas par savu ģimeni un skolēniem, kurus viņš mācīja dienu pirms saslima. 

Situācija pasaulē

Ar Covid-19 inficēto skaits pasaulē pārsniedzis pusmiljonu, liecina aģentūras AFP apkopotie dati 26. martā.

Saskaņā ar AFP aplēsēm, kas balstītas uz datiem, kurus valdības sniegušas Pasaules Veselības organizācijai (PVO), 182 valstīs reģistrēti vismaz 501 556 inficēšanās gadījumi, un vismaz 22 920 no inficētajiem ir miruši.

Tiek uzskatīts, ka patiesais inficēto skaits ir lielāks, jo daudzās valstīs analīzes tiek veiktas tikai pacientiem ar smagiem saslimšanas simptomiem vai tiem, kuriem nepieciešama hospitalizācija.

Visvairāk skartās valstis pasaulē ir Ķīna, Itālija, Spānija, ASV un Vācija.

Covid- 19 simptomi

Koronavīruss ir patogēni, kas ietekmē cilvēka elpošanas sistēmu. Covid-19 simptomi ir drudzis, klepus, apgrūtināta elpošana sāpes muskuļos. Dažos gadījumos var būt arī šoka stāvoklis, galvassāpes un iekaisis kakls.

Nesen tika atklāts, ka Covid-19 rezultātā var pazust garša un oža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu