Rēzeknes slimnīcā ar Covid-19 inficējies ārsts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Telts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, kur iespējams nodot analīzes uz "Covid-19".
Telts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, kur iespējams nodot analīzes uz "Covid-19". Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 26. martā, Rēzeknes slimnīcā ārstam tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Kā ziņo SPKC, saslimušajam ārsta ir sniegti ieteikumi tālākai rīcībai.

Tāpat SPKC epidemiologi sazinājušies ar Rēzeknes slimnīcas vadību, lai sniegtu rekomendācijas slimnīcas turpmākai darbībai, sadarbībā ar slimnīcu apzināja kontaktpersonas, kam noteikta mājas karantīna. Rēzeknes slimnīca turpina darbību.

Šobrīd notiek epideioloģiskā izmeklēšana, lai izsekotu infekcijas avotu un apzinātu

Rēzeknes slimnīca turpina darbību. SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA sacīja, ka riski ir izvērtēti un pamata slēgt slimnīcu pavisam patlaban nav. Viņa vēlreiz uzsvēra, ka speciālisti turpina epidemioloģisko izmeklēšanu. Plašāku informāciju centrā solīja sniegt piektdien.

Savukārt veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sociālajā vietnē "Twitter" uzsver, ka ārstniecības iestādes ārkārtīgi svarīgi pasargāt no Covid-19 izplatības. "Mediķu un pacientu drošībai. Tieši tādēļ ierobežojām pakalpojumus, kas nav kritiski un neatliekami," viņa norādīja.

Pilsētas pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka par notikušo darba dienas beigās informēta arī domes vadība. Piektdienas rītā plānota pašvaldības un slimnīcas vadītāju tikšanās, lai lemtu par turpmākajām darbībām. Pozņakovs pieļāva, ka, visdrīzāk, slimnīcas apmeklētājus gaida vēl stingrāki ierobežojumi.

Sasirgušais ārsts ir izolēts. Pozņakova rīcībā nav informācijas, vai mediķis ir kontaktējies ar kādu no Covid-19 slimniekiem iestādē vai arī inficējies citā veidā.

Kā ziņots, lai pasargātu pacientus un mediķus no iespējamas inficēšanās ar jauno koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, no piektdienas tiks daļēji erobežoti veselības aprūpes pakalpojumi gan valsts, gan privātajās ārstniecības iestādēs.

pacientus.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Latvijā ar Covid-19 līdz šim inficējušies 244 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu