Pēc piektdienas regulāri repatriācijas reisi vairs netiek plānoti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pēc 27. marta regulāri Latvijas valstspiederīgo repatriācijas reisi vairs netiek plānoti, ja vien nebūs neparedzētas situācijas, aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Viņš sacīja, ka pēc ĀM aprēķiniem ar repatriācijas reisiem Latvijā jau līdz šim ir atgriezušies aptuveni 1500 Latvijas valstspiederīgo, turklāt vēl daudzi citi ir izmantojuši citus ĀM ieteiktus vai pašu atrastus atgriešanās ceļus caur Lietuvu, Igauniju un citām valstīm.

"Tie Latvijas valstspiederīgie ceļotāji, kuri bija pieņēmuši lēmumu atgriezties un kuru ceļā nebija nepārvaramu šķēršļu, būs varējuši to izdarīt," teica Beķeris.

Tos Latvijas valstspiederīgos, kuri vēl ir ceļā, ĀM aicina izmantot kādu no vēl pieejamajiem tranzīta punktiem Tallinā, Helsinkos, Minskā un citviet.

Ar tālākās vietās palikušajiem ceļotājiem, kuriem iepriekšējās divās nedēļās nebija iespēju nonākt Eiropā, Abū Dabī vai Stambulā, ĀM turpinās strādāt individuāli, meklējot iespējas izmantot kopīgus Eiropas Savienības repatriācijas reisus vai citas iespējas.

Tāpat līdz 13. aprīlim tranzītam var izmantot Viļņu, tomēr ĀM preses sekretārs aicina ceļotājus šādu lēmumu rūpīgi izvērtēt, jo personu tranzīts, kas atgriežas savās valstī, atļauts caur Lietuvu bez apstāšanās, grupās un eskorta pavadībā.

Tādēļ visi caur Lietuvu ceļojošie tiek aicināti iepriekš pieteikties Latvijas vēstniecībā Lietuvā, rakstot uz e-pasta adresi "embassy.lithuania@mfa.gov.lv", vai zvanot uz telefona numuru +370 5 213 12 60.

Ja Latvijas ceļotāji nonākuši ārkārtējā situācijā, ĀM aicina zvanīt uz diennakts palīdzības tālruni +37126337711, savukārt visi ceļotāji, kuri izlēmuši palikt pašreizējā vietā, aicināti atsūtīt ministrijai savu vārdu un uzvārdu uz e-pasta adresi "palieku@mfa.gov.lv".

Beķeris atgādināja, ka repatriācijas reisi ir paredzēti tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri ir "iestrēguši" citās valstīs, un tie nav domāti valstspiederīgajiem, kuri pēdējā laikā izlēmuši atgriezties uz dzīvi Latvijā.

LETA jau vēstīja, ka 30. martā notiks pēdējais Latvijas nacionālā lidsabiedrības "airBaltic" īstenotais repatriācijas reiss no Frankfurtes, lai dotu iespēju atgriezties Latvijā ceļotājiem, kas atrodas tālos pasaules nostūros ar neregulāru satiksmi uz Eiropu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu