Šuplinska: Pirmajā attālināto mācību nedēļā izmisušāki par pedagogiem ir vecāki (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmajā attālināto mācību nedēļā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nav saņēmusi izmisuma pilnus zvanus no skolu direktoriem un skolotājiem, bet izmisušāki ir vecāki, šorīt, 27. martā, Latvijas Radio atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Ministre atzina, ka IZM saņem ziņas par problēmām attālināto mācību nodrošināšanā sākumskolēniem, tāpēc tiekot vērtēti nestandarta risinājumi, piemēram, ja izdošoties, no 6. aprīļa kādā virszemes kanālā varētu parādīties atsevišķa programma ar izglītības saturu pamatskolēniem, kas raidītu no plkst. 9 līdz 15.

Vienlaikus ministre nepiedāvāja skaidru redzējumu, ko darīt vecākiem, kuriem pašiem ir jāstrādā un kuriem attālināto mācību apstākļos ir jānodrošina apmācības vairākiem saviem bērniem. Ministre vien noteica, ka šis esot koordinācijas jautājums starp skolu un vecākiem, kur IZM nekādi nespējot iejaukties.

Par izglītības kvalitāti attālināto mācību pirmajā nedēļā ministre pašlaik neņēmās spriest, atzīmējot, ka pirmās nedēļas galvenais uzdevums bijis iekustināt procesu.

IZM ir saņēmusi skolu direktoru aptaujas rezultāti, kurā noskaidrots, ka 97% skolotāju ir ar pietiekamu tehnoloģisku aprīkojumu attālinātu mācību nodrošināšanai. Vēl risināmie jautājumi esot saistīti ar izglītojamo tehnoloģisko nodrošinājumu, tāpēc šim jautājumam IZM nopietni pievērsusies un nākamajā nedēļā cer atrisināt.

Šuplinsku uztrauc, ka 17% skolu norādījuši, ka pietrūkst saskaņotu skolotāju darbu plānu, proti, katrs skolotājs turpina strādāt pēc sava mācību plāna, kas, pēc ministres vārdiem, ārkārtas apstākļos būtu jāmaina. Tāpat ministre atzīmēja, ka visai ievērojama daļa skolu direktoru nemaz nav devuši atgriezenisko saiti par aktuālo situāciju.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu