Saslimšana ar Covid-19 konstatēta vēl vienam Rēzeknes slimnīcas darbiniekam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Vēl vienam Rēzeknes slimnīcas darbiniekam konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19, informēja SIA "Rēzeknes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode.

Saslimšana konstatēta pēc tam, kad paņemtas analīzes pārējiem darbiniekiem, atklājot bērna ķirurga saslimšanu ar Covid-19.

Arī šim darbiniekam noteikta karantīna. Savukārt Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) nodota informācija par darbinieka kontaktpersonām.

Pārējās analīzes, kas ņemtas personālam pēc pirmā ārsta saslimšanas gadījuma, uzrādot negatīvu Covid-19 rezultātu.

Jau ziņots, ka Rēzeknes slimnīcā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta ārstam. Šo informāciju centrs saņēmis ceturtdien. SPKC norāda, ka saslimušajam ārstam sniegti ieteikumi tālākai rīcībai.

Tikmēr SPKC epidemiologi sazinājušies ar Rēzeknes slimnīcas vadību, lai sniegtu rekomendācijas slimnīcas turpmākai darbībai, kā arī sadarbībā ar slimnīcu apzinātas kontaktpersonas, kam noteikta mājas karantīna.

Vienlaikus notiek epidemioloģiskā izmeklēšana, lai izsekotu infekcijas avotu un apzinātu pacientus.

SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja skaidroja, ka epidemiologi pašlaik strādā ar šo gadījumu, un izmeklēšana ir tikai sākumā. Tādēļ pašlaik vēl nav zināma epidemioloģiskā ķēde, lai noteiktu infekcijas avotu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu