""Admiral" nav nekāds VHL klubs." Leonīds Tambijevs asi kritizē krievu žurnālistu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: HC Admiral Vladivostok/Facebook

Latviešu hokeja speciālists Leonīds Tambijevs, kurš nesen oficiāli kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Vladivostokas "Admiral" galveno treneri. Sarunā ar "Championat" žurnālistu Alekseju Ševčenko latviešu treneris neļāvās provokācijai un aizstāvēja savu jauno klubu.

Ševčenko latviešu trenerim vaicāja, kāpēc viņš izvēlējies "Admiral" piedāvājumu, kā arī nosauca Vladivostokas klubu par Krievijas augstākās hokeja līgas (VHL) klubu, kas spēlē augstākā līmenī. Žurnālista pamatojums šādam apzīmējumam bija "Admiral" sliktais finansiālais stāvoklis.

Tambijevs uzreiz meties aizstāvēt savu jauno vienību apgalvojot, ka viņam ļoti nepatīk šādi apgalvojumi: "Šī ir komanda, kas atrodas tālajos austrumos un pārstāv milzīgu reģionu, kurā attīstās hokejs. "Admiral" nav nekāds VHL klubs, bet gan KHL. Nevajag atbaidīt cilvēkus no mūsu komandas, lai hokejisti brauc spēlēt uz Vladivostoku. Jūs apgalvojat, ka mūsu komanda ir pēdējā opcija, kad vairs nav, kur spēlēt."

Tiesa, Ševčenko, acīmredzot, nepietika ar latviešu speciālista atbildi, tāpēc viņš turpināja uzskaitīt Tambijeva jaunā kluba mīnusus - zemas algas, pastāvīga laika zonu maiņa un gari pārlidojumi.

"Es negribētu piekrist. Ziniet, es kaut kā nedomāju par spēlētāju algām un "Admiral" budžetu, kad piekritu piedāvājumam. Man šis darbs ir liels gājiens uz augšu trenera karjerā," jauno klubu turpināja aizstāvēt Tambijevs.

Turpinājumā žurnālists vērsās pie paša speciālista trenēšanas stila. Ševčenko uzsvera, ka latvietim VHL bijusi ļoti stingra trenera reputācija, piebilstot, ka ne vienmēr KHL strādā metodes, kas darbojas VHL.

"Vēlētos uzreiz izkliedēt stereotipus, kas izveidojušies ap manu vārdu. Esmu prasīgs. Katram speciālistam ir ne tikai savs spēles stils, bet arī pieeja darbam. Ja ir noteikumi, kā jāstrādā, tad tie ir jāievēro. Visiem. Mums ir jābūt profesionāļiem un tad situācija arī uzlabosies. Ar komunikāciju man nekad nav bijušas problēmas," savu pieeju darbam skaidroja Tambijevs.

Iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Tambijevs ir viens no galvenajiem kandidātiem uz Rīgas "Dinamo" vakanto galvenā trenera pozīciju bija tieši Tambijevs. Bez Tambijeva uz Rīgas kluba stūrmaņa pozīciju kandidē arī tādi pašmāju speciālisti kā Valērijs Kuļibaba un Pēteris Skudra.

Aizvadīto sezonu Vladivostokas "Admiral" ar 62 mačos izcīnītiem 56 punktiem noslēdza Austrumu konferences pēdējā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu