"15 gadījumos neesam spējuši izsekot inficēšanos." Jaunākā informācija par Covid-19 izplatīšanos Latvijā (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.
Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien, 27. martā, preses konferencē kļuva zināms, ka jau 15 cilvēkiem nav iespējams izsekot kā viņi inficējušies, norādīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs norādīja, ka pastāv iespēja, ka dažos no šiem 15 gadījumiem kļūs zināmi inficēšanā apstākļi.

Epidemiologs norādīja, ka ir atrisināti sarežģīta lieta no pagājušās nedēļas. "Bija inficējušies trīs stomatologi, kuri darbojās savā privātpraksē."

Minētie mediķi strādājuši divās zobārstniecības praksēs.

Perevoščikovs pastāstīja, ka līdzīgi kā jebkurā citā gadījumā veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, apzinātas kontaktpersonas citu stomatologu vidū šajās praksēs. No inficētajiem ārstiem paņemti visi pieraksti, apzināti visi pacienti, kuri saņēma ārstēšanu šajās praksēs konkrētajās dienās.

Speciālisti sazinājušies ar kontaktpersonām un snieguši visu nepieciešamo informācija. Viņi atrodas mājas karantīnā un ģimenes ārstu uzraudzībā un saslimšanas gadījumā būs izmeklēti.

Līdz 27. martam Latvijā ar Covid-19 konstatēti 280 inficēšanās gadījumi.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1089 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 11 702 Covid-19 testi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu