Rīgas sabiedriskajā transportā netiks ieviestas atlaides biļetēm Covid-19 ārkārtas situācijas laikā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas domes pagaidu administrācija šovakar, 27. martā, ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu par atlaižu atcelšanu biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā Covid-19 izraisītās ārkārtas situācijas laikā, vienlaikus gan nosakot vairākus izņēmumus.

Līdz šim braukšanas maksas atlaides Rīgā tika nodrošināta aptuveni 20 dažādām grupām un lēmums paredz tās atcelt lielākajai daļai, tostarp skolēniem un pensionāriem.

Kā sēdē skaidroja SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis Jānis Golubevs, izmaiņas ieviestas ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, satiksmes ministra rīkojumu vīrusa izplatības ierobežošanai transportā, kā arī salīdzinoši lielo pasažieru plūsmu situācijā, kad cilvēkiem ir fiziski jādistancējas.

Administrācijas lēmums paredz atcelt pasažieru braukšanas maksas atvieglojumus visiem, kam iepriekš tika piešķirta atlaide, izņemot cilvēkus ar 1. un 2.grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldības policijas darbiniekus, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogus.

Tāpat 100% atlaide pienāksies Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam un ārstniecības procesā iesaistītajām personām, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.

Uzņēmumam "Rīgas satiksme" uzdots nekavējoties informēt savus klientus par izmaiņām atlaižu piešķiršanas kārtībā.

Pasažieri, kuri iegādājušies un uzsākušas lietot abonementa biļetes ar šajos saistošajos noteikumos noteiktajiem atvieglojumiem, tās drīkst pabeigt izmantot līdzšinējā kārtībā.

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Satiksmes ministrs aicinājis pašvaldības atbildīgi izvērtēt iespēju atteikties no braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas - īpaši tāpēc, lai mazinātu vīrusa apdraudētākās grupas, piemēram, senioru, inficēšanās iespējas.

Vēl trešdien Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics intervijā Latvijas Radio sacīja, ka Covid-19 ārkārtas situācijas laikā Rīgā nav plānots atteikties no braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, jo, piemēram, pensionāri ir viena no mazāk nodrošinātajām sabiedrības grupām, tāpēc nevajadzētu ierobežot viņu iespējas nokļūt veikalos, aptiekās u.tml.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu