"Pēc divu nedēļu pašizolācijas abi Covid-19 testi bija negatīvi." Koronavīrusa pacients dalās stāstā par izveseļošanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Latvijā kopā reģistrēti 280 Covid-19 slimnieki, taču oficiālas statistikas par to, cik cilvēku no koronavīrusa mūsu valstī izveseļojušies nav. Raidījumam "TV3" ziņas izdevās sazināties ar kādu personu (vēlējās palikt anonīma), kurai izdevies izārstēties no Covid-19.

"Viss sākās ar braucienu uz Franciju slēpot uz piecām dienām, tad kaut kādi simptomi jau sākās tur. Ielidojot jau uzreiz zvanīju, lai man noņem testu. Pirmais simptoms bija temperatūra," sacīja cilvēks, kuram izdevies izārstēties no Covid-19.

Pirmajā dienā temperatūra sasniegusi 38 grādus, taču pēc tam tā trīs dienas nokritusi līdz 37 grādiem. "Bija galvassāpes, vājums, samazināta ēstgriba, salīdzinoši sauss kakls. Man nebija klepus, kā viņi saka, ka tādam simptomam jābūt, tā man nebija, bija iesnas un vēl smarža un garša pazūd uz kaut kādu laiku. Četras dienas 37 parādās, pazūd, bet turas."

Anonīmā persona atklāj, ka uzreiz pēc atgriešanās dzimtenē uztaisījusi testu. Ārsti esot teikuši, ka analīzes bijušas pozitīvas. Mediķi sacīja, ka, ja simptomi neesot smagi, tad jāārstējas ir mājās. Tāpat jālietojot tēja, vitamīni, nekas tāds īpašs.

Persona stāstīja, ka galvenā doma ir tāda, ka baciļi ir kaklā, un attiecīgi ik pa 15 minūtēm vajag noskalot ar karstu tēju, lai tie nenonākot plaušās.

"14 dienas bija jāsēž mājās, un es nevarēju tikties ar cilvēkiem, tad bija atkārtoti testi, bija viens tests negatīvs un pēc tam vēl viens negatīvs," sacīja anonīmā persona.

Cilvēks, kuram izdevies izārstēties no Covid-19 mudināja citus ievērot sociālo distancēšanos. "Es domāju, ka sociālā distancēšanās, kā mēs redzam, šobrīd strādā, mans gadījums bija salīdzinoši vienkāršs, un es izslimoju varbūt pat vieglāk nekā citus vīrusus, bet uz to varbūt nevajag skatīties, jo tas ir atkarīgs no tā, cik ir laba tā imūnsistēma un veselība. Attiecīgi, kam jau ir kaut kādas slimības vai vecāki cilvēki, tiem ir ļoti bīstami, un nevajag skatīties uz to, ka kāds ir viegli pārslimojis, ka tas nav nopietni, tas ir nopietni."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu