Covid-19 ⟩ Neraugoties uz speciālistu ieteikumiem, deputāts Kučinskis manīts veikalā (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Māris Kučinskis
Ministru prezidents Māris Kučinskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušonedēļ Saeimas politiķis Artuss Kaimiņš publiski paziņoja, ka ir inficējies ar jauno Covid-19 vīrusu. Visiem Saeimas deputāti tika aicināti ievērot pašizolāciju, taču partijas "Zaļo un Zemnieku savienības" (ZZS) deputāts un ekspremjers ceturtdien, 26. martā, tika manīts veikalā, ziņo raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Piektdien tika saņemtas ziņas, ka Mežciemā, lielveikalā "SKY", iepērkoties redzēts 13. Saeimas deputāts Māris Kučinskis.

"Man jau liekas, ka Saeimas deputāti ir gandrīz vai dēmonizēti, tā kā visi ir slimi. Bet tas, kas saistībā ar Kaimiņa kungu, mēs esam tā kā pašizolācijā, bet tā jau nav gluži karantīna, kurā nevar ieiet, nopirkt… Uzmanīgs esot. Mums ir arī analīzes visiem veiktas, testi, kas ir negatīvi," telefonsarunā ar raidījumu "Degpunktā" sacīja Kučinskis.

"Es jau esmu izlasījis arī to, kas ir rakstīts. Ja gadījumā tā ir karantīna, tādā gadījumā nevar iet pilnīgi nekur! Kas ir pašizolācija, tādā kā mūsu gadījumā, tad dabiski, ka nevar iet nevienās publiskās vietās un iespējami no visa izvairīties, nepieciešamības gadījumā, protams, var aiziet līdz aptiekai un pārtikas veikalam, bet tikai ievērojot visu piesardzību," atzīmēja ekspremjers.

Deputāts atklāja, ka ierodoties veikalā, apsargs esot viņu iztaujājis par šo situāciju, taču ielaidis veikalā iepirkties.

"Pagaidiet! Es taču ievēroju visu piesardzību un tuvāk ne pie viena neeju par diviem metriem un vēl vairāk. Kaut gan, protams, mums jau ir, kā jau es teicu, man šķiet, ka viss tas periods mums ir tuvu pie beigām. Nu, bet šobrīd es vēroju to, ka protams, ja ir kāds Saeimas deputāts, tad visiem šķiet, ka tas ir Kaimiņš un slims staigā, bet tas nevienam nenāk ne prātā to darīt. Ja man ir iespējams, es vispār nekur neeju," sacīja Kučinskis.

Valsts policiju atklāja, ka vakar esot saņemts izsaukums uz kādu veikalu Mežciemā par līdzīgu situāciju un kādu personu, kurai ir jāievēro pašizolācija, taču tā atrodoties veikalā bez aizsardzības līdzekļiem.

Pēc zvana saņemšanas veikalā ieradās policisti, taču tobrīd minētā persona jau bija devusies prom. Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, uzsākta administratīvā lietvedība.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu