Francijā no Covid-19 mirusi 16 gadus veca meitene (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Francijas galvaspilsētas Parīzes slimnīcā no Covid-19 mirusi 16 gadus veca meitene, ziņo portāls "Postimees".

Viņa kļuvusi par pirmo nepilngadīgo Covid-19 upuri Francijā. Meitenes vecāki uzsver, ka beidzot koronavīrusam jāsāk pievērst uzmanība, jo tas nenogalina tikai vecāka gada gājuma cilvēkus.

Meitene bijusi pilnīgi vesela. Pagājušajā nedēļā viņai sācies klepus, ko viņa ārstējusi ar sīrupu, zālēm un inhalācijām. Pagājušajā nedēļas nogalē meitene sajutusi grūtības ar elpošanu.

Māte aizveda meiteni pie ārstiem. Terapeiti konstatēja ievērojamu elpas trūkumu. Nekavējoties tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, bet tā vietā ieradās ugunsdzēsēji (Francijā pirmo palīdzību sniedz arī ugunsdzēsēji).

Meiteni nogādāja tuvākajā slimnīcā, lai veiktu Covid-19 pārbaudes, bet pēc tam viņa tika nogādāta bērnu slimnīcā. Dažas stundas pēc analīžu veikšanas, meitene sāka sūdzēties par sāpēm sirdī.

Divi pirmie Covid-19 testi bija negatīvi un ģimene atviegloti nopūtās. Meitenei atļāva doties mājās. Vēlu vakarā ģimenei piezvanīja no slimnīcas un teica, ka tomēr pirmais Covid-19 tests ir pozitīvs. Meitenes stāvoklis strauji pasliktinājās un viņu pieslēdza pie mākslīgās plaušu ventilācijas ierīces.

Kad vecāki ieradās slimnīcā, ārsti paziņoja, ka meitene ir mirusi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu