Vēl nav saņemta informācija par četriem Rēzeknes slimnīcas darbiniekiem, kuriem Covid-19 analīzes uzrādīja apšaubāmu rezultātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes slimnīca
Rēzeknes slimnīca Foto: Estere Lubgāne/LETA

Pagaidām nav saņemta informācija par atkārtoti veiktiem jaunā koronavīrusa izraisītas slimības Covid-19 testiem četriem Rēzeknes slimnīcas darbiniekiem, kuru testēšanas rezultāti iepriekš uzrādījuši apšaubāmu rezultātu, aģentūra LETA noskaidroja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC skaidroja, ka epidemiologiskā izmeklēšana Rēzeknes slimnīcā turpinās. SPKC turpina darbu ar kontakpersonām un slimnīcas personālu, lai, izvērtējot visus risku, iespēju robežās, noteiktu infekcijas avotu.

Patlaban nav saņemta informācija par papildu izmeklēšanas rezultātiem.

Kā ziņots, Rēzeknes slimnīcā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 līdz šim kopumā inficējušies trīs medicīnas darbinieki, piektdien preses konferencē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Divi ar Covid-19 saslimušie slimnīcas darbinieki nav ārsti, bet gan medicīnas personāls, skaidroja Perevoščikovs. Speciālists norādīja, ka saslimusī ārste izdala vīrusu, bet diviem pārējiem inficētajiem simptomu nav. Tomēr arī uz viņiem attiecas stingra izolācija. 

Tāpat Perevoščikovs skaidroja, ka skrīninga rezultātā tika apturēti četri paraugi, kas deva apšaubāmu reakciju un ir jāizmeklē atkārtoti.

Jau ziņots, ka Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 25 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 305 cilvēki.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 12 748 Covid-19 testi.

SPKC informēja, ka kopumā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas 21 cilvēks, tomēr trīs no viņiem stacionēti ar smagu slimības gaitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu