Ar Covid-19 inficējusies PSKUS onkoloģe (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Saslimšana ar jaunā koronavīrsa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta vienai Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) mediķei, sestdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Raidījumam PSKUS  valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš apstiprinājis, ka saslimšana ar Covid-19 apstiprināta  Latvijas Onkoloģijas centra mediķei, kura patlaban atrodas karantīnā.

Ir apzinātas ar Covid-19 saslimušās ārstes kontaktpersonas gan RAKUS darbinieku, gan pacientu lokā. Kopumā līdz šim par kontaktpersonām šajā gadījumā atzīti aptuveni 12 pacienti un 20 ārstniecības personas. Visi minētie cilvēki atrodas karantīnā un tiek novērots viņu veselības stāvoklis. Līdz šim kontaktpersonām nav novēroti slimības simptomi

Līdz ar to līdz šim ar Covid-19 saslimuši septiņi medicīnas darbinieki - trīs Rēzeknes slimnīcas darbinieki, trīs zobārsti un viens RAKUS mediķis.

Kā ziņots, Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 25 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 305 cilvēki.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 12 748 Covid-19 testi.

SPKC informēja, ka kopumā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas 21 cilvēks, tomēr trīs no viņiem stacionēti ar smagu slimības gaitu.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs aģentūrai LETA norādīja, ka trim personām, kuru slimības gaita ir smaga, ir pneimonija un viņi ir skābekļa atkarīgi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu