"Pensijā esošajiem ārstiem liek atgriezties darbā." Students no Itālijas pastāsta par Covid-19 krīzi valstī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: JEROME FAVRE / EPA

Federiko Baldelli ir politikas zinātnes students un dzīvo Itālijas centrālajā daļā – Toskānā. Viņš sarunā ar LTV atklāj, ka vissmagākā situācija ir valsts ziemeļos, bet vīrusa uzliesmojums, protams, ietekmējis ikviena itālieša ikdienu.

"Situācija ir šokējoša, jo ir miruši daudz cilvēku, slimnīcas ir pārpildītas, pensijā esošajiem ārstiem liek atgriezties darbā. Katru dienu redzam ārstus, kuri ir strādājuši 12-13 stundas dienā. Atrodamies ārkārtējā, neparastā situācijā," LTV stāsta Federiko.

Federiko uzskata, ka pašlaik sabiedrībā valda izpratne par situācijas nopietnību, – cilvēki apzinās, ka pulcēties nevajag, dodas vien pēc pirmās nepieciešamības precēm un strādā attālināti. Tomēr sākotnēji valdījis zināms haoss.

"Sākotnējā valdības reakcija nebija pietiekami ātra un cilvēkus drīzāk mulsināja. Piemēram, četru dienā laikā tika pieņemti trīs ārkārtas likumi. Līdz ar to cilvēku ikdienas dzīve mainījās pārāk strauji, bez sagatavošanās. Cilvēki nesaprata, kā rīkoties, turpināja doties ārā," raidījumam stāsta students.

Jaunietis šobrīd studē attālināti, lai gan atzīst, ka ne visi ir gatavi tā mācīties: "Ir milzu atšķirība starp ziemeļiem un dienvidiem. Ziemeļos cilvēki ir gatavi moderniem darba risinājumiem. Dienvidos ir daudz grūtību ar infrastruktūru.

Itālijā digitālās prasmes ļoti atšķiras. Ir liela sabiedrības daļa, kas nav gatava strādāt attālināti, jo vienkārši nav tādu prasmju."

Uz jautājumu, vai Federiko tiekas ar draugiem klātienē, viņš uzreiz atbild – nē, tas taču nav atļauts. "Domāju, ka ir vēl cilvēki, kuri to dara, bet viņi ir mazākumā. Pastāv arī sociālā stigma – ja tu dodies ar kādu pastaigāties, tad cilvēki no balkoniem un logiem ieraudzīs tevi un uzkliegs, lai dodies mājās. Domāju, ka tas nav pārspīlēti," norāda Federiko.

Eiropā īpaši sarežģīta situācija izveidojusies Itālijā, kur straujās Covid-19 izplatības dēļ būtisku slogu izjutušas slimnīcas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu