Stradiņa slimnīcas onkoloģes inficēšanās ar Covid-19 gaita līdz šim nav izsekojama

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca Foto: Ekrānuzņēmums

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) mediķes inficēšanās ar jaunā koronavīrsa izraisīto slimību Covid-19 gaita līdz šim nav izsekojama, ka svētdien preses konferencē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka konkrētajā gadījumā epidemiologiem nav izdevies noteikt inficēšanās sakaru ar ārzemēm. "Pagaidām inficēšanās gaita nav izsekojama," secināja Perevoščikovs.

Viņš gan pieļāva, ka inficēšanās cēlonis bijis kāds no mediķes pacientiem, uzsverot, ka epidemiologi turpina šī un citu neskaidru gadījumu izmeklēšanu.

Kā ziņots, saslimšana ar Covid-19 identificēta vienai PSKUS mediķei, sestdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Līdz ar to līdz šim ar Covid-19 saslimuši vismaz 11 medicīnas darbinieki - trīs Rēzeknes slimnīcas darbinieki, pieci zobārsti, viens PSKUS mediķis, viens Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes šoferis un viena medmāsa.

Jau ziņots, ka Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 42 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 347 cilvēki.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1057 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 13 805 Covid-19 testi.m stacionēti ar smagu slimības gaitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu