Deviņi pārtikas produkti, kurus noteikti nevajadzētu dot maziem bērniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī ikvienam ik pa laikam gribas palutināt savu bērnu ar kādu našķi, noteikti nevajadzētu aizmirst par to, ka mūsu uzturs vistiešākajā veidā ietekmē mūsu veselību un veselības problēmas, kas pārtikas dēļ rodas bērnībā, bieži vien "pārceļas" arī uz pieaugušo dzīvi, vēsta portāls "Liza".

Saldas augļu sulas

Paciņās nopērkamās sulas bieži vien ir krietni kaitīgākas, nekā ir pieņemts domāt - kamēr augļos ir daudz šķiedrvielu un vitamīnu, liela daļa no tiem "nepārdzīvo" spiešanas procesu, tādēļ sulas ir mazvērtīgākas. Nedrīkst aizmirst ka sulās un nekatāros ir ļoti daudz cukura, kas tiešā veidā ietekmē zobu veselību un var rosināt aptaukošanos.

Brokastu pārslas

Šis produkts tiek veidots no miltiem, turklāt - ne augstākās kvalitātes. Ja bērnam ir mazkustīgs dzīvesveids, brokastu pārslas viennozīmīgi dos savu artavu liekā svara problēmai.

Desas un cīsiņi

Šo gardo gaļas izstrādājumu sastāvā ir daudz konservantu, tauku un sāls, kas tiešā veidā var gadīt ne tikai liekā svara problēmas, bet arī sirds, kuņģa un citu dzīvībai svarīgu orgānu saslimšana. Jo īpaši bīstama kombinācija ir bērnu iemīļotie "hotdogi" - tur desiņai papildus nāk baltmaizes klaips, kas nudien nav veselīgākā pārtika.

Jūras veltes

Lai arī pieaugušajiem jūras veltes var izrādīties ļoti vērtīgs ēdienkartes papildinājums, bērnu uzturā par šo produktu izmantošanu būtu jāpadomā vairākas reizes - jūras iemītnieku baudīšana līdz sešu gadu vecumam bieži vien noved pie alerģiskām reakcijām.

Eļļā vārīti ēdieni

Vistas "nageti", zivju "nūjiņas", siera bumbiņas - lai arī visi šie našķi ir ļoti gardi, nav grūti iztēloties, kā tie ietekmē bērna svaru. Nedrīkst aizmirst arī to, ka cepšanas laikā veidojas transtaukskābes, kas var sekmēt onkoloģiskas saslimšanas.

Zefīri

Lai arī daudzi šo saldo kārumu uzskata par samērā nekaitīgu, jāatceras, ka zefīrā ir ļoti daudz cukura, kurš produkta konsistences dēļ nešķiet šķebinošs. Šis cukurs, protams, var novest pie augstākminētajām veselības problēmām.

Biezpiena sieriņi

Lielā konservantu, cukura un citu piedevu dēļ ir samērā grūti adekvāti novērtēt biezpiena kvalitāti šajā tik ļoti iecienītajā našķī. Daudz labāka alternatīva ir pagatavot pašiem savu saldo biezpienu ar augļiem un ogām.

Piena kokteiļi

Daudzi vecāki restorānos savām atvasēm pērk piena un saldējuma kokteiļus, uzskatot, ka tie ir veselīgāki par limonādi, taču tā nav tiesa - abos produktos ir līdzīgs cukura daudzums, taču saldajos kokteiļos tiem klāt nāk arī kaitīgi tauki.

Konservi

Bērni ir daudz jūtīgāki pret konservantiem, kas viņiem var radīt nepatīkamas blaknes. Nedrīkst aizmirst arī par to, ka konservos ir ievērojami vairāk sāls, nekā pašu pagatavotā ēdienā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu