Četriem Rēzeknes ārstiem tiks veiktas atkārtotas Covid-19 analīzes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: Picture Allianse/Zuma/Sopa/P.Utrecht

Četriem Rēzeknes slimnīcas medicīnas darbiniekiem, kuru testi uz jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 sākotnēji uzrādīja apšaubāmus rezultātus, bet pēc atkārtotām pārbaudēm Covid-19 netika konstatēta, testu atkārtos vēlreiz, aģentūru LETA informēja SIA "Rēzeknes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode.

Viņa klāstīja, ka testēšana tiks veikta saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumiem. Pašlaik šie darbinieki atrodas mājas karantīnā.

Tāpat iestādē paplašināts personāla loks, kam tiek veikts Covid-19 skrīnings, un līdz šim jauni inficēšanās gadījumi nav atklāti. Sondore-Strode gan nevarēja precīzi pateikt, cik lielam darbinieku skaitam analīzes veiktas vai tiks ņemtas.

Slimnīcā, ņemot vērā SPKC norādījumus, ieviesti papildu drošības pasākumi, tostarp tiek lietoti personīgās aizsardzības līdzekļi, veikta pastiprināta dezinfekcija.

Pašlaik Rēzeknes slimnīcā ir hospitalizēts viens pacients ar Covid-19.

Jau ziņots, ka četriem Rēzeknes slimnīcas medicīnas darbiniekiem, kuru testi uz jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 sākotnēji uzrādījuši apšaubāmus rezultātus, pēc atkārtotām pārbaudēm Covid-19 nav konstatēta, svētdien preses konferencē paziņoja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs skaidroja, ka sadarbībā ar slimnīcu izdevās vēlreiz veikt cilvēku testēšanu. Līdz rezultātu saņemšanai personas bija izolētas uz aizdomu par inficēšanos pamata.

Veicot atkārtotu testēšanu, saslimšana ar Covid-19 slimnīcas darbiniekiem nav konstatēta.

Ziņots arī, ka Rēzeknes slimnīcā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 līdz šim kopumā inficējušies trīs medicīnas darbinieki.

Divi ar Covid-19 saslimušie slimnīcas darbinieki nav ārsti, bet gan medicīnas personāls, skaidroja Perevoščikovs. Speciālists norādīja, ka saslimusī ārste izdala vīrusu, bet diviem pārējiem inficētajiem simptomu nav. Tomēr arī uz viņiem attiecas stingra izolācija.

Tāpat Perevoščikovs skaidroja, ka skrīninga rezultātā tika apturēti četri paraugi, kas deva apšaubāmu reakciju un ir jāizmeklē atkārtoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu