Foto ⟩ Pirmdienas pēcpusdiena klusajos Rīgas parkos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19
Covid-19 Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pirmdiena, 30. marts, ir pirmā darbadiena pēc valdības izziņotajiem striktākiem ierobežojumiem "Divi un divi". Portāls "Apollo" novēroja, ka cilvēki Rīgas parkos un centrā tik pat kā nav manāmi vai ievēro distanci viens no otra.

Foto: Rīdzinieki distancējas, parkus apmeklē maz

Jau ziņots, ka svētdien, 29. martā, plkst. 14 notika ārkārtas Ministru kabineta sēde par papildu piesardzības pasākumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš informē, ka sabiedriskās vietās var uzturēties ne vairāk kā divi cilvēki kopā.

"Turpmāk vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un ārtelpās varēs ne vairāk kā divas personas, cilvēki, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāki un to nepilngadīgie bērni, kā arī personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus, paredz valdības šodien atbalstītie grozījumi rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu," pavēstīja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV). 

Kariņš jaunos ierobežojumus nodēvēja par "divi un divi", tā kā obligāts nosacījums iedzīvotājiem ir ievērot divu metru attālumu starp cilvēkiem.

Kariņš uzsvēra, ka valsts mērķis ir ierobežot Covid-19 izplatīšanos. "Lai mēs to varētu panākt, mūsu valdība ir pakāpeniski pieņēmusi rīkojumus, lai apsteigtu notikumus. Citās valstīs biežāk sākumā ir notikumi, un tad reakcija. Latvijā mēs rīkojamies proaktīvi, lai apsteigtu notikumus un ierobežotu vīrusus," skaidroja Kariņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu