Arī Baltkrievijas puse neizskata iespēju pārcelt PČ hokejā uz 2022.gadu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ezis vārdā Spaiks (Spike) - 2021. gada pasaules hokeja čempionāta talismans
Ezis vārdā Spaiks (Spike) - 2021. gada pasaules hokeja čempionāta talismans Foto: Пресс-фото

Arī Baltkrievijas puse neizskata iespēju pārcelt nākamgad Rīgā un Minskā gaidāmo pasaules čempionātu hokejā uz 2022.gadu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Pirms pusotras nedēļas Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) atcēla 2020.gada pasaules čempionātu, kuram bija jānotiek Šveicē. Virmo baumas, ka IIHF varētu nākamā gada čempionātu pārcelt uz Šveici, bet Rīgai un Minskai tiktu 2022.gada meistarsacīkstes.

"Viss notiek kā plānots. Varam teikt, ka pasaules čempionāts Baltkrievijā un Latvijā paredzēts 2021.gadā," Baltkrievijas Hokeja federācijas preses dienests atbildējis aģentūrai "RIA Novosti".

Arī Latvijas hokeja amatpersonas iepriekš pauda, ka šobrīd neizskata iespēju pārcelt čempionātu uz 2022.gadu.

Lēmumu par pasaules čempionāta pārcelšanu var pieņemt tikai IIHF kongresā, kura datums šobrīd nav zināms.

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu