Plaša inficēšanās ar Covid-19 notikusi kādā Rīgas patversmē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Kādā Rīga patversmē izvērtusies plaša inficēšanās ar Covid-19, vēsta veselības ministres Ilzes Viņķeles ieraksts "Twitter".

"Plaša Covid19 inficēšanās Rīgas patversmē apliecina, ka visas sabiedrības veselības interesēs ir īstenot visaptverošu veselības aprūpi," rakstīja ministre, neminot, par kuru patversmi ir runa. 

"Pieejama veselības aprūpe, neizslēdzot neaizsargātākos, īpaši šādās situācijās atmaksājas ar uzviju. Un ir humāna," pauda Viņķele.

Latvijas Televīzijas vēsta, ka saslimšana konstatēta kādas reliģiskas organizācijas patversmē, kur apstiprināti vismaz 30 Covid-19 saslimšanas gadījumu.

Otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" Latvijas Lielo pilsētu asociācijas direktors Viktors Valainis (ZZS) sacīja, ka pilsētas satrauc slimības izplatība tieši bezpajumtnieku vidū, jo patlaban pašvaldībām nav nekāda "likumiska rāmja ierobežot viņu kustību".

"Uz šiem cilvēkiem administratīvie sodi neiedarbojas, jo viņiem nekā nav un viņi šos sodus samaksāt nevar, tādēļ savas ikdienas gaitas viņi nemainīs. Ir jābūt regulējumam valstiskā līmenī - ko ar šiem cilvēkiem darīt un kā viņus ierobežot, jo LLPA biedrus šis jautājums ļoti satrauc," sacīja Valainis. 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša norādīja, ka valstij šis jautājums jārisina sadarbībā ar pašvaldībām, jo ir jāsaprot vai vietvarām ir īpašumi, kuros šos cilvēkus izmitināt, izolēt un nodrošināt medicīnisko palīdzību.

Tikmēr Rīgas domes pagaidu administrācijas pārstāvis Artis Lapiņš sacīja, ka Rīga jau vērsusies pie VARAM un Veselības ministrija, lai kopīgi rastu risinājumu šai problēmai, jo skaidrs, ka "tā esot bumba ar laika degli".

Jau vēstīts, ka Latvijā līdz otrdienai, 31. martam, inficēšanās ar Covid-19 konstatēta 398 cilvēkiem.

Saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatību līdz 14. aprīlim Latvijā ieviesti plaši drošības pasākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu