Covid-19 ⟩ Valgā aizturēti četri cilvēki, kas caur privātmāju pagalmiem šķērsojuši robežu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Igaunijas policija pirmdien Valgā aizturējusi četrus cilvēkus, kas no Latvijas puses pārgājuši abu valstu robežu caur privātmāju pagalmiem, nevis paredzētajiem robežas šķērsošanas punktiem.

Kā norāda Igaunijas Policijas un robežapsardzes departamenta Dienvidu prefektūra, šo informāciju policija saņēmusi no Valgas iedzīvotājiem.

Aizturētajiem noteikts 40 eiro naudassods un likts parakstīties, ka viņiem turpmākās divas nedēļas jāpaliek mājās.

Nevienam no viņiem nav novērotas nekādas jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pazīmes, un viņiem atļauts doties mājās.

Policija arī pateikusies iedzīvotājiem par modrību un aicinājusi cilvēkus ievērot vīrusa izplatības apturēšanai noteiktos  ierobežojumus, lai sabiedrība pēc  iespējas ātrāk varētu atgriezties normālā dzīves režīmā.

Jau ziņots, ka Igaunijas valdība saistībā ar Covid-19 epidēmijas draudiem uz laiku atjaunojusi robežkontroli un ierobežo kustību pāri Šengenas zonas iekšējām un ārējām robežām, bet Valkas un Valgas iedzīvotāji robežu var šķērsot ar atvieglotiem nosacījumiem, lai dotos uz darbu un atgrieztos mājās, ja vien viņiem nav Covid-19 simptomu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu