"Katrs, kurš nepaliek mājās, Latvijas izolācijas laiku tikai pagarina." Cilvēkus ar vieglu saaukstēšanos aicina neiet ārā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Joprojām ar iesnām un klepu slimi cilvēki turpina iet uz darbu, veikalu un aptieku, riskam pakļaujot ikvienu, kurš viņam gadās blakām. Infektologi brīdina, ka saslimšanas ķēdi varēs pārraut tikai tad, ja sasirgušie paliks mājās, bet visi pārējie ievēros divu metru distanci pilnīgi visur, vēsta LTV dienas ziņas.

Aptiekās farmaceiti visbiežāk novēro cilvēkus, kas par spīti klepum vai iesnām, ir devušies savās dienas gaitās un iegriezušies pēc zālēm.

"Bija viena klientīte - slima un nāca uz aptieku. Nopirka pūšamo kaklā un turpat, pie kases, arī iepūta. Nu slima," LTV pastāstīja aptiekas "Apotheka" farmaceite Mārīte Šukele.

Katrs sasirgušais, kurš nepaliek mājās, visas Latvijas izolācijas laiku tikai pagarina. Valsts galvenais infektologs Uga Dumpis brīdina, ka šis nav dažu dienu vai nedēļu jautājums. 

"Tas nebeigsies, tas nebūs mēnesis," uzsvēra Dumpis.

Dumpis savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" profilā bieži dalās ar svarīgiem ieteikumiem un novērojumiem par koronavīrusa izplatības gaitu Latvijā. Viņš bieži uzsver, ka nozīmīga ir sociālā distancēšanās.

"Distancēšanās ir jāuztver nopietnāk. Tie tiešām ir divi metri ne tikai veikalā, bet arī attiecība uz draugiem, darba kolēģiem un nejauši satiktajiem. 

Mums nav citu iespēju, ja gribam turpināt kustēties apkārt. Un rokas ir jāmazgā pamatīgi ar ziepēm 20 sekundes," rakstījis infektologs.

Viņš ir izcēlis, ka šobrīd "īpaši svarīgi kļūst ar jebkādiem elpceļu slimību simptomiem palikt mājās pat vēl vairākas dienas pēc tam, kad tie pārgājuši, neatkarīgi no tā, vai testi veikti, vai nē".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu