Aprīlī atsākas iebraukšana Jūrmalā tikai ar caurlaidēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Ieva Leiniša

No 1. aprīļa atsācies periods, kad iebraukšanai Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā nepieciešama caurlaide, vēstīts Jūrmalas pašvaldības mājaslapā.

Par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā bez noformētas caurlaides tiek piemērots sods 50 eiro apmērā. Jūrmalā deklarēto iedzīvotāju un nekustamā īpašuma īpašnieku (fizisko personu) transportlīdzekļiem, kas Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrēti šo iedzīvotāju īpašumā vai turējumā, caurlaides bez maksas un bez pieteikuma ir reģistrētas automātiski.

Arī juridisko personu, kuru juridiskā adrese ir Jūrmalā, CSDD reģistrētiem īpašumā un turējumā esošiem transportlīdzekļiem caurlaides ir piešķirtas automātiski un bez maksas.

Visos citos gadījumos caurlaides saņemšanai ir jāiesniedz pieteikums.

Ilgtermiņa caurlaides ar nodevas atvieglojumu un nodevas atbrīvojumu tiek reģistrētas pēc pieteikuma apstiprināšanas un nodevas vai maksas pakalpojuma apmaksas – aptuveni piecu darba dienu laikā.

Pieteikumu caurlaides saņemšanai var iesniegt portālā "epakalpojumi.jurmala.lv". 

Konsultācijas par caurlaižu noformēšanu ir pieejamas, rakstot uz e-pastu - pasts@jurmala.lv vai zvanot pa tālruņiem 67093909, 67093899, 67093958, 67093896 vai 67093891 (darba laikā: pirmdienās plkst. 8.30 - 18, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās plkst. 8.30 - 17, piektdienās plkst. 8.30 - 16, pārtraukums plkst. 13– 13.30).

Vienas dienas caurlaižu sistēmā šogad izmaiņu nav. Tāpat kā iepriekš, vienas dienas caurlaide maksā 2 eiro.

Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā (maksas zonā) var iebraukt neierobežotu reižu skaitu konkrētajā datumā (līdz plkst. 23.59), kuram caurlaide iegādāta.

Caurlaidi var iegādāties elektroniski portālā epakalpojumi.jurmala.lv, www.visitjurmala.lv, mobilajā aplikācijā "Mobilly" vai Citadeles bankas mobilajā lietotnē vai internetbankā arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāņem vērā, ka maksājums obligāti jāveic iebraukšanas dienā līdz plkst. 23.59.

Iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs – pēc tā kontroles sistēma pārbauda, vai transportlīdzeklim ir iegādāta caurlaide. Īpaša režīma zona atzīmēta ar ceļa zīmēm "Maksas zona".

Lai neaizmirstu iegādāties caurlaidi, ir iespējams pieteikties atgādinājuma saņemšanai e-pastā. Ja transportlīdzeklis būs iebraucis Jūrmalā un tam nebūs iegādāta caurlaide, piereģistrētajā e-pastā tās pašas dienas vakarā laikā no plkst. 19  līdz plkst. 23.30 tiks nosūtīts atgādinājums, lai varētu paspēt iegādāties caurlaidi un nebūtu jāsaņem sods.

Caurlaide jāiegādājas līdz dienas beigām, plkst. 23.59, tajā dienā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Pieteikties atgādinājuma saņemšanai var mājaslapā "www.jurmala.lv".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu