Rinkēvičs atklāti par savu homoseksualitāti: Sapratu, ja kāds nelauzīs stereotipus, tad kļūs arvien trakāk (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 2014. gada novembrī savā "Twitter" kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Nu izdevumam "Ieva" viņš pastāstīja, kādēļ nolēmis to paziņot publiski un kā šo faktu uztvērusi viņa ģimene. 

Kā paskaidroja ministrs, cilvēki piedzimstot tādi, kādi viņi ir, tādēļ viņš vienā brīdī sapratis, ka vairs nav jēgas slapstīties un slēpt šo faktu. 

"Tas, protams, bija lēciens nezināmajā. Tikpat labi varēja gadīties, ka mana karjera ar to beidzas. Bet tā laika valdības vadītāja Laimdota Straujuma, arī Solvita Āboltiņa bija ļoti atbalstošas un pretimnākošas. Sapratu – ja kāds nedauzīs tās stikla sienas, kas ap šo uzceltas, un nelauzīs stereotipus, tad kļūs arvien trakāk.

Tiem, kas šaubās – atzīties vai ne, varu pateikt: tas ir dziļi individuāls lēmums.

Jums jāsaprot, ka ne visi to var pieņemt, ne visi to var uztvert, kā jums gribētos, bet ar laiku tomēr visi samierinās," paskaidroja Rinkēvičs. 

Ministrs komentēja arī to, kā ģimene uztvērusi viņa seksuālo orientāciju: "Nekādu sajūsmas aplausu nebija, bet no mājas arī nedzina prom."

Vaicāts, vai Rinkēvičs gribētu ģimeni tās tradicionālajā izpratnē, ministrs atbild: "Vismaz šobrīd man ir labi tā, kā ir."

Pilnu interviju ar Edgaru Rinkēviču lasiet žurnāla "IEVA" jaunākajā numurā!

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu