"Analizējot šo skaitli, jāņem vērā lielais uzliesmojums patversmē." Uga Dumpis par inficēšanās gadījumu pieaugumu aizvadītajā diennaktī (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm saistībā ar jauno koronavīrusu.
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm saistībā ar jauno koronavīrusu. Foto: Zane Bitere/LETA

Analizējot vakar apstiprināto Covid-19 gadījumu skaitu Latvijā, jāņem vērā, ka 27 no 48 vakar atklātajiem inficētajiem ir vīriešu patversmes "Zilais Krusts" klienti un darbinieki, mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

Viņš uzsver, ka daudzi ir pārbaudīti epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultātā un visi pozitīvie gadījumi, kā arī inficēto kontaktpersonas atrodoties karantīnā. 

Slimību profilakses un kontroles centrs apstiprināja, ka vakardienas statistikā iekļauti arī patversmes uzliesmojumā inficētie.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka vakar, 31. martā, konstatēta plaša inficēšanās ar koronavīrusa vīriešu patversmē Rīgā. Šobrīd saņemti 27 pozitīvi rezultāti, no tiem lielākā daļa ir patversmes klienti, bet ir saslimuši arī vairāki darbinieki. Visiem šobrīd noteikta obligāta karantīna. 

Jau ziņots, ka iepriekšējā diennaktī Latvijā apstiprināti 48 Covid-19 gadījumi, kopējam skaitam sasniedzot 446.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu