JKP saklausījusi apņemšanos "likvidēt Rebenoka ietekmi EM" un gatava atbalstīt Vitenbergu ministra amatā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saklausot partija "KPV LV" un premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) apņemšanos risināt "Rebenoka ietekmes likvidēšanu Ekonomikas ministrijas (EM) struktūrās", Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir gatava atbalstīt Jāni Vitenbergu (KPV LV) ekonomikas ministra amatā, aģentūru LETA informēja JKP.

Vakar notika JKP, "KPV LV" un Kariņa trīspusējās sarunas par ekonomikas ministra kandidāta apstiprināšanu amatā. JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns skaidroja, ka tikšanās laikā partija saklausījusi partneros apņemšanos risināt jautājumu par jurista Pāvela Rebenoka ietekmes likvidēšanu EM struktūrās.

"Mūsu partneri un premjers apliecināja, ka valsts drošības jautājumi, īpaši šādas krīzes laikā, ir ļoti aktuāli, un tāpēc EM un tās pakļautības iestādēs būtu jāstrādā godprātīgiem, profesionāliem un valstij lojāliem cilvēkiem, par kuru uzticamību nebūtu šaubu valsts drošības iestādēm. Ja šis jautājums tiek atrisināts, mēs neredzam šķēršļus Vitenberga apstiprināšanai ekonomikas ministra amatā," izteicies Bordāns.

Tomēr JKP pozīcija nav mainījusies jautājumā par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadības izvēli - JKP atbalsta "KPV LV" virzīta pārstāvja iecelšanu, taču noprotams, ka līdzšinējā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) kandidatūra komisijas vadītāja amatam joprojām netiek atbalstīta.

""KPV LV" ir vairāki pieredzējuši deputāti, kas varētu ieņemt šo amatu un kuri nebūtu zaudējuši reputāciju un drošības iestāžu uzticamību," savu nostāju pamato JKP.

Kā ziņots, JKP būtu gatava atbalstīt partijas "KPV LV" pārstāvja Vitenberga iecelšanu ekonomikas ministra amatā ar nosacījumu, ja pirms tam no amatiem EM pakļautības iestādēs tiek atlaisti "visi grupējuma vadītāji un viņiem pakļautā izpildītāju komanda".

Tāpat JKP grib, lai Valsts kanceleja nekavējoties izsludinātu konkursu uz EM Valsts sekretāra amata vietu, ko ieņemtu pieredzējis un godprātīgs profesionālis ar krīzes vadības pieredzi.  

Tāpat ziņots, ka Kariņš pēc informācijas saņemšanas par pielaides valsts noslēpumam anulēšanu Ralfam Nemiro aicināja "KPV LV" izvirzīt citu ekonomikas ministru. Nemiro pēc tam atstāja ekonomikas ministra amatu. 

"KPV LV" ekonomikas ministra amatam nolēma virzīt Saeimas deputātu Vitenbergu. Viņa kandidatūrai atbalstu pauduši visi koalīcijas partneri, izņemot JKP. "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens pagājušajā nedēļā aicināja JKP nevilcināt Vitenberga apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā.

Kariņš izskatīšanai ceturtdienas, 2. aprīļa, Saeimas sēdē virzīs jautājumu par Vitenberga  apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā.

To Kariņš šorīt apstiprināja intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes".

"Es esmu runājis ar visiem mūsu sadarbības partneriem un ne no viena neesmu dzirdējis nevienu iebildumu pret Jāņa Vitenberga kandidatūru kā tādu. Tātad es uz šo ceturtdienu virzīšu Vitenberga kungu apstiprināšanai Saeimā," sacīja premjers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu