Diviem no hospitalizētajiem Covid-19 pacientiem veselības stāvoklis uzlabojies (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Ieva Leiniša/LETA

Diviem no trim hospitalizētajiem Covid-19 slimniekiem veselības stāvoklis esot uzlabojies raidījumam "TV3 Ziņas" atklāja veselības ministre Ilze Viņķele.

Veselības ministre norādīja, ka diviem no trim pacientiem stāvoklis esot stabilizējies. "Vēlu ātru atveseļošanos un ceru, ka pavasari viņi varēs piedzīvot jau mājās."

Komentējot Latvijas cīņu pret koronavīrusu kopumā, Viņķele atzīst, ka ierobežoto ražošanas jaudu dēļ atsevišķi materiālie līdzekļi, jo īpaši maskas, brilles un cimdi, esot problēma. Par, piemēram, reaģentiem piegādātāji attiecībā uz Eiropas valstīm ieviešot kvotas, lai tās savstarpēji nekonkurētu.

"Tas pats attiecas uz ļoti cerīgiem ātriem Covid-19 testiem. Prognozējam, ka tie testi ar augstu ticamību tirgū būs pieejami aprīļa vidū un mēs jau vedam sarunas ar ražotāju," atklāja ministre.

Vienlaikus Veselības ministrija turpinot sekot līdzi zinātnieku ieteikumiem par iespējamiem medikamentiem Covid-19 ārstēšanai, lai tos varētu uzkrāt.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka pagājušajā sestdienā tika hospitalizēti trīs Covid-19 slimnieki, kuriem tika konstatēta smaga slimības gaita. Divi no pacientiem tika pieslēgti pie mākslīgās plaušu ventilācijas sistēmas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu