Kjūbans: Mums šobrīd jāklausās tajā, ko saka zinātnieki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marks Kjūbans
Marks Kjūbans Foto: AP/LETA

ASV basketbola sabiedrībai šobrīd jāklausās tajā, ko saka zinātnieki, intervijā ESPN uzsver latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas īpašnieks Marks Kjūbans.

Līgas komisārs Edams Silvers pārtrauca spēles 11.martā pēc tam, kad Rūdijam Gobēram (Jūtas "Jazz") tika konstatēts koronavīruss. Arēnas ir slēgtas uz nenoteiktu laiku pat treniņiem, un nav skaidrs, kad un vai NBA sezona atsāksies.

Vēl pagājušajā nedēļā Kjūbans pieļāva iespēju, ka sezona atsāksies maija vidū, tomēr tagad viņš atsakās kaut ko prognozēt.

"Man nav ne jausmas. Neesmu ar nevienu runājis un nav bijušas sarunas par kādu noteiktu datumu. Nekas nenotiks, kamēr viss nebūs pilnībā droši. Mums šobrīd jāklausās tajā, ko saka zinātnieki," uzsver Kjūbans.

Viņaprāt, NBA jāspēlē svarīgu lomu, lai celtu ASV iedzīvotāju pašapziņu tagad un arī pēc Covid-19 krīzes.

"Mums vajag kādam "iedot pieci". Tāpat jārāda pareizais piemērs. Visa valsts šobrīd vēlas kam just līdzi. Taču es nerunāju tikai par NBA, bet par visu profesionālo sportu. Tā ir lieliska iespēja un arī atbildība - būt līderiem, lai celtu amerikāņu garu," pauž Kjūbans.

Kopumā 14 NBA komandu pārstāvjus skāris koronavīruss. Dažas līgas komandas pat saņēma kritiku, ka nevajadzīgi pārbauda spēlētājus un komandas personālu laikā, kad pietrūkst testu.

"Nav nekāda pamata, lai mūs izvirzītu kā svarīgākus, salīdzinot ar jebkuru ASV pilsoni. Tomēr domāju, ka tuvākā nākotnē būs situācija, kad visiem pietiks testu," atzīmē Kjūbans.

"Mavericks" Rietumos ar 40 uzvarām 67 spēlēs ir septītajā vietā. 

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu