Nurmagomedovs apstiprina izstāšanos no cīņas pret Fergusonu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: Reuters/ScanPix

UFC superzvaigzne Habibs Nurmagomedovs no Krievijas paziņojis, ka neplāno piedalīties "UFC 249" cīņu vakarā, jo pandēmijas laikā negrasās pārkāpt ieviestos drošības noteikumus.

Iepriekš UFC prezidents Dena Vaits skaidri paziņoja, ka viņa vadītā organizācija, iespējams, būs vienīgā pasaulē, kura nepakļausies Covid-19 radītajām sekām. Vaits līdz šim bija pārliecināts, ka viņam izdosies noorganizēt UFC 249 šova cīņas aiz slēgtām durvīm.

UFC 249 šova laikā, kas bija paredzēts 18.aprīlī, Nurmagomedovam bija paredzēta ilgi gaidītā cīņa ar Toniju Fergusonu, tomēr Krievijas sportists devās mājup un vēlāk paziņoja, ka ceļošanas ierobežojumu dēļ nevarēs piedalīties cīņā.

"Valdības, slaveni cilvēki un visi pārējie šobrīd ievēro striktos karantīnas noteikumus, bet Habibs ir viens no retajiem, kuriem ir dota vaļa, tāpēc viņam jālec lidmašīnā, lai aizvadītu cīņu," nicinājumu UFC virzienā par vēlmi aizvadīt cīņu pauda Krievijas cīkstonis.

"Saprotu notiekošo situāciju. Par atcelto cīņu noteikti esmu sarūgtināts vairāk nekā lielākā daļa līdzjutēju, taču šāda ir situācija, un neko tur nevar padarīt," vēsta sportista "Instagram" profilā publicētais ieraksts.

UFC līdz šim jau pārcēluši trīs šovus, jo organizatoriem aizvien nav izdevies atrast arēnu, kurā cīņas varētu notikt ievērojot visus nepieciešamos drošības noteikumus.

Vaits pagājušajā nedēļā sarunā ar vietējiem medijiem paziņoja, ka cīņu starp abiem sportistiem vēlas noorganizēt tāpēc, lai atgrieztu "puslīdz normālu situāciju" ASV sportā pēc tam, kad to skāra Covid-19 vīruss.

"Man ir četras līdz piecas iespējamās norises vietas. Mēs to paveiksim," pirms nedēļas savu pārliecību pauda Vaits.

Šobrīd jau skaidrs, ka cīņa nenotiks, kas nozīmē, ka šis duelis atcelts jau piekto reizi. Pirmo reizi sportistiem "oktagonā" bija jātiekas 2015.gadā, taču Nurmagomedovs ribas traumas dēļ atteicās no cīņas. Vēlāk cīņas datumi tika noteikti arī turpmākajos gados, bet neilgi pirms paredzētajiem dueļiem, kāds no sportistiem regulāri guva traumu.

Pēdējo reizi abi cīkstoņi ringā varēja tikties 2018.gada aprīlī, bet sešas dienas pirms dueļa, Fergusons preses pasākumā paklupa aiz kameras vada un guva ceļgala traumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu