"Blue Jackets" apskatnieks: Merzļikins dod iemeslu Kolumbusas faniem priecāties par kluba nākotni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" apskatnieks Džefs Svoboda ir nācis klajā ar atskatu uz Elvja Merzļikina līdzšinējo sezonu. Apskatnieks latvietim ir veltījis atzinīgus vārdus. Arī kluba galvenais treneris Džons Tortorella atklāja savas domas par Merzļikina sezonu.

Merzļikina NHL debijas sezonas sākums nebūt nebija no spožākajiem. Septiņas zaudētas ripas pirmajā mačā pavisam noteikti nebija starts, uz ko latvietis cerēja. Par spīti komandas biedru un trenera publiskajam atbalstam, uzvaras nenāca līdz pat vecgada vakaram, kad Merzļikins tika pie iespējas, jo savainojumu guva kluba pirmais numurs, soms Jonas Korpisalo.

Turpinājums bija pielīdzināms pasakai - ar Merzļikinu vārtos "Blue Jackets" nākamajās 14 spēlēs izcīnīja 12 uzvaras, kamēr pats vārtu vīrs izcēlās ar fantastiskiem statistikas rādītājiem, vidēji mačā ielaižot tikai 1,51 ripu un atvairot 95,3% pretinieku metienu.

Svoboda uzsver, ka Merzļikins pavisam noteikti ir "Blue Jackets" nākotnes sastāvdaļa. Latvieti slavēja arī kuba galvenais treneris Džons Tortorella.

"Mēs zinām, cik atlētisks viņš ir. Pavisam noteikti apzināmies viņa šarmu un personību. Manuprāt tas [snieguma uzlabojums] bija tikai laika jautājums. Viņš nāk no līgas, kurā tiek spēlēts uz lielā laukuma. Domāju, ka viņam vajadzēja sajust mazā laukuma izmēru un saprast, cik ātra ir spēle un spēlētāji," teica Tortorella.

Galvenais treneris tomēr sniedza arī piezemētus komentārus: "Bija daudz jautājumu [par viņu], un tie bija pamatoti. Viņš nospēlēja ļoti labi. Bet tas tik un tā ir mazs spēļu apjoms. Domāju, ka vārtsargu treneris ir lieliski pastrādājis ar viņu [Merzļikinu]."

Nobeigumā Svoboda uzsvēra Merzļikina augsto potenciālu: "Ir grūti iedomāties, ka, gūstot vairāk pieredzes, Merzļikins nekļūs labāks. Viņa potenciālam debesis ir limits, zinot Elvja darba spējas, pārliecību un talantu. Tajā pašā laikā vārtsargs ir sarežģītākā pozīcija visā hokejā. Nav šaubu, ka Merzļikinam ir nepieciešamie "instrumenti" un viņš ir iemesls Kolumbusas faniem priecāties par kluba nākotni ."

Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 33 mačos, vidēji ielaidis 2,35 vārtus un atvairījis 92,3% pretinieku metienu.

Atvairīto metienu procentuālais rādītājs Merzļikinam ir piektais labākais šosezon NHL. Arī pēc vidēji ielaisto vārtu skaita viņš ir piektais līgā.

Merzļikins aizvadījis piecas "sausās" spēles. Tikpat ir arī Markam Andrē Flerī (Lasvegasas "Golden Knights") un Tūkam Raskam (Bostonas "Bruins"), bet līderis ar sešiem mačiem bez zaudētajiem vārtiem ir Konors Helebaks (Vinipegas "Jets").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu