Izurba bākā caurumu un iztecināja tukšu. Rīgā sarosījušies degvielas zagļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis degvielas uzpildes stacijā
Vīrietis degvielas uzpildes stacijā Foto: Pixabay

Rīgā šonedēļ fiksēti jau vismaz divi gadījumi, kad automašīnas degvielas bākā izurbts caurums un nolieta dīzeļdegviela. Viena no zādzībām veikta Juglā, otra - Pļaviņu apkaimē, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Kad apzagtā "BMW" vadītājs pamanīja notikušo, viņš pieņēma, ka degvielas tvertni pārsitis pats, neuzmanīgi braucot pa bedrainiem ceļiem, taču, kad viņš iekāpa mašīnā, saprata, ka to nevar iedarbināt.

"Biju pielējis pilnu bāku. Sapratu, ka maz iespējams, ka var izlīt kaut kur vairāk nekā 50 litri. Piezvanīju savam mehāniķim, viņš uzreiz teica, lai meklēju caurumu. Tagad tā mēdz darīt. Apskatījos arī no apakšas un ieraudzīju, ka, jā, pamatīgi tek. Bākā atradu caurumu rādītājpirksta lielumā," pastāstīja apzagtās automašīnas īpašnieks.

Automašīna bija novietota stāvvietā uz neapgaismotas vietas, tālu no māju logiem. No rīta notikuma vietā ieradās policija, piefiksēja zādzības faktu un pieņēma no automašīnas īpašnieka paskaidrojumus. Ķengaraga policijas iecirkņa pārstāvji uzsākuši kriminālprocesu.

"Kolēģis palīdzēja aizvest uz servisu. Tagad jāremontē. Ar visu degvielu sanāk kāds 100 eiro zaudējums," pastāstīja vīrietis.

Līdzīga zādzība notikusi arī Juglā.

Ceļmalā ar iztukšotu bāku bija atstāts kāds mikroautobuss. Par šo incidentu iesniegums vēl nav uzrakstīts.

Tā kā no šādiem incidentiem pasargāt var tikai garāža vai apsargājamā maksas stāvvieta, autovadītājiem jābūt ļoti atsaucīgiem, lai zagļus atrastu, tāpēc par katru šādu atgadījumu obligāti jāziņo likumsargiem. 

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu