Policija Burtnieku novadā aiztur dzērājšoferi bez tiesībām zagtā mašīnā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkometrs. Ilustratīvs attēls.
Alkometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) Valmieras iecirkņa amatpersonas Burtnieku novadā aizturējušas kādu 2001. gadā dzimušu jaunieti, kurš, būdams bez tiesībām un pamatīgā alkohola reibumā, vadījis zagtu "VW Touran" markas automašīnu, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pirmdien pusnaktī, patrulējot Burtnieku novadā, Patruļpolicijas nodaļas policisti pārbaudīja kādu automašīnas "VW Touran" vadītāju. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka 2001. gadā dzimušais vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies alkoholisko dzērienu ietekmē, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Jaunā vīrieša izelpā tika konstatētas 1,65 promiles. Jāpiebilst, ka jaunietis ne pirmo reizi nonācis policijas redzeslokā, sacīja Vaksāne.

Par minētiem pārkāpumiem tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, savukārt transportlīdzeklis tika evakuēts uz autostāvvietu.

Policijas pārstāve skaidroja, ka otrdienas rītā policijā ar iesniegumu vērsās kāds vīrietis, kurš konstatējis, ka Burtnieku novadā, atlaužot durvis, iekļūts autoservisā, kur atradās vairākas automašīnas. Vīrietis informēja, ka nozagta automašīna "VW Touran", kā arī skaidra nauda - 45 eiro.

Vaskāne stāstīja, ka patlaban pret iespējamo vainīgo sākti divi kriminālprocesi - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šādiem pārkāpumiem vainīgajai personai draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu