Tambijevs pametīs "Admiral" pat, ja tas startēs VHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: HC Admiral Vladivostok/Facebook

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs vēl pirms pirmajiem treniņiem pametis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Vladivostokas "Admiral, ar kuru līgumu parakstīja vien pagājušajā nedēļā.

"Admiral" komanda, kuras vadību pirms nedēļas pārņēma Latvijas treneris Leonīds Tambijevs, taupības nolūkā nākamajā sezonā nespēlēs KHL, lēmusi Piejūras novada Kultūras un sporta ministrija.

Šāds lēmums tika pieņemts aprīļa pirmajā dienā, bet jau dienu vēlāk Tambijevs ziņu aģentūrai TASS pavēstīja, ka pametīs klubu pat tad, ja tas startēs Krievijas Augstākajā līgā (VHL).

""Admiral" komandu pametīšu pavisam noteikti. Arī gadījumā, ja tā nolems piedalīties VHL čempionātā, jo mana prioritāte ir darbs KHL," teica speciālists. "Neviens negaidīja šādu notikumu pavērsienu, taču dzīve ar to neapstājas."

"Domāju, ka klubs gadu paņems pauzi, bet pēc tam jau atkal būs mums zināmais "Admiral". Jau bija sagatavojušies jūlija un augusta darbiem."

"Admiral" komanda tika dibināta 2013.gadā un kopš tā laikam vienībai izslēgšanas spēlēs izdevies cīnīties trīs reizes. Nevienā no šiem gadiem gan neizdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Līdz ar Tambijeva došanos prom, atkal aktuālas kļūs baumas par viņa iespējamo pievienošanos Rīgas "Dinamo".

Tambijevs pērn pavasarī aizveda Karagandas "Sarjarka" vienību līdz negaidītam Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempiontitulam, lai gan komanda regulāro turnīru noslēdza tikai desmitajā vietā. Šosezon titulu neizdevās nosargāt, komandai apstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas speciālists pie "Sarjarka" stūres atgriezās vien aizpagājušā gada novembrī. Neilgu brīdi pirms tam viņš tika atbrīvots no Sanktpēterburgas "Dinamo", kuru līdz VHL titulam viņš aizveda aizpērn.

"Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL titula, turklāt Tambijevs kļuva par vienīgo treneri, kurš divus gadus pēc kārtas izcīnījis čempiona trofeju, to paveicot ar divām dažādām vienībām. Viņš divas sezonas pēc kārtas tika atzīts par VHL labāko treneri.

Pirms darba VHL Tambijevs strādāja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur četrus gadus vadīja "Rīgas" vienību, kā arī bija pie Sanktpēterburgas "Dinamo" stūres, 2016.gadā aizvedot to līdz bronzai.

Viņš arī vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs spēlēja Latvijā, Krievijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Šveicē, Itālijā un Austrijā.

Tambijevs Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Ar 66 vārtiem un 154 punktiem viņš ir Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu