Latvija ir viena no pēdējām valstīm Eiropā, kurā joprojām nav Covid-19 upuru (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija patlaban ir viena no pēdējām valstīm Eiropā bez jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 upuriem, liecina Pasaules veselības organizācijas (PVO) statistika.

PVO apkopotie dati par situāciju Eiropā uz šī gada pirmo aprīli liecina, ka no Covid-19 bojāgājušie vēl nav reģistrēti tādās Eiropas valstīs kā Baltkrievija, Malta, Lihtenšteina, Monako, kā arī Latvija.

Tomēr informācija citos publiski pieejamos avotos norāda, ka Covid-19 upuri vismaz daļā no minētajām valstīm tomēr jau ir reģistrēti. Piemēram, Baltkrievijas mediji vēl 31.martā ziņoja par pirmo nāves gadījumu šajā valstī.

Oficiālie dati par situāciju Latvijā liecina, ka no Covid-19 valstī vēl nav miris neviens cilvēks. Iepriekš gan ticis ziņots par viena Latvijas valstpiederīgā nāvi Lielbritānijā.

Pēdējo dienu laikā ievērojami pieaudzis Covid-19 upuru skaits Baltijas valstīs. Igaunijā nāves gadījumu skaits ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 pieaudzis līdz 11, turklāt no trešdienas rītam līdz ceturtdienas rītam ar Covid-19 miruši seši cilvēki. Savukārt Lietuvā līdz šim reģistrēti astoņi nāves gadījumi ar Covid-19.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 saslimuši 458 cilvēki. Tā kā Latvijā līdz šim nav reģistrēta neviena ar Covid-19 saistīta nāve, šāds saslimušo skaits Latviju ierindo Latviju ierindo to pasaules valstu, kur līdz šim nav reģistrēts neviens Covid-19 upuris, priekšgalā.

Pasaulē ar Covid-19 inficēto skaits strauji tuvojas vienam miljonam, slimības upuru skaitam tuvojoties 50 000 atzīmei. Lielākais ar Covid-19 sasirgušo cilvēku skaits patlaban reģistrēts ASV.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu