Latvijā apstiprināti 35 jauni Covid-19 gadījumi, kopējam pacientu skaitam sasniedzot 493 (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NMPD

Aizvadītajā diennaktī Latvijā apstiprināti 35 jauni Covid-19 gadījumi, kopējam saslimušo skaitam sasniedzot 493, informēja Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 18198 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 493 personām. 31 pacients stacionēts, tai skaitā 28 ar vidēju slimības gaitu, trīs ar smagu.

Kā ziņots, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs iepriekš Latvijas Radio pastāstīja, ka, ņemot vērā Latvijas apdzīvotības blīvumu un savlaicīgi ieviestos drošības pasākumus, Latvijas situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanā uz vairuma Eiropas valstu fona ir labāka.

Pēc viņa teiktā, galvenais faktors, kas pamato minēto apgalvojumu, ir tas, ka Covid-19 epidēmija Latvijā vēl ir sākotnējā fāzē, turklāt tiek ievēroti stingri karantīnas pasākumi.

Jau ziņots, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu