Armands Puče par Latvijas jaunāko NHL hokejistu: Rubīns novērtēja un atstrādāja Hārtlija avansu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Armands Puče
Armands Puče Foto: LETA

Savas domas par latviešu hokejista Kristiāna Rubīna līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Toronto "Maple Leafs" atklājis arī pazīstamais sporta žurnālists Armands Puče.

Puče savā raidījumā "Hattrick" uzsvēra, ka šāds notikumu pavērsiens jau bija gaidāms, piebilstot, ka šī ir ļoti laba izdevība jaunajam hokejistam sevi apliecināt.

"Pilnīgi skaidrs bija tas, ka viņam izdosies [tikt līdz NHL], jo atceros pirms pāris gadiem, runājot ar viņu pēc pasaules čempionāta, var pamanīt jaunā cilvēkā tās rakstura īpašības, kas viņu izceļ uz vienaudžu fona. Nav runa tikai par hokejistiem," Rubīnu slavēja Puče.

"Es ceru, ka Kristiāns izmantos šo iespēju. Vēl jo vairāk tāpēc, ka Toronto "Maple Leafs" ir tāda Ņujorkas "Knicks" hokeja versija," turpināja Puče, uzsverot, ka ar finansiālo pusi Toronto klubam problēmu neesot. Žurnālists arī atgādināja, ka aizsargiem cīņa par vietu sastāvā tomēr ir daudz sarežģītāka, jo vietu skaits ir daudz mazāks nekā uzbrucējiem.

Puče arī atgādināja par laiku, kad Bobs Hārtlijs jauno spēlētāju negaidīti iekļāva Latvijas izlasē: "Toreiz cilvēki brīnījās, ko tad Hārtlijs viņā ir saskatījis? Labi treneri mēdz tā darīt. Viņi jaunajā cilvēkā redz īpašības, kas noder komandas ietvaros. Tas, ka Hārtlijs toreiz paņēma Rubīnu izlasē, bija ārkārtīgi mīļi, bet pelnīti."

"Tagad uz to varam atskatīties un pateikt, ka Kristiāns novērtēja un atstrādāja šo avansu. Šis līgums ir sākuma posms ceļā uz profesionālismu," stāstīja Puče.

Nobeigumā žurnālistam tika jautāts par Rubīna "griestiem" jeb potenciālu, uz ko Puče atbildēja: "Viņa griesti ir NHL. Pēc parametriem viņš, visticamāk, varētu būt pirmo divu maiņu aizsargs. Paskatīsimies, kā viņam vietu atradīs treneri, bet tur ir ļoti labi priekšnoteikumi."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu