Stiprais vējš norāvis daļu jumta Kandavas tehnikuma struktūrvienībai Saulainē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vējš. Ilustratīvs attēls
Vējš. Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Ceturtdien, 2. aprīlī, stiprais vējš norāvis daļu jumta Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālajai struktūrvienībai, pastāstīja struktūrvienības vadītājs Nils Šastakovičs.

Bojāts ir viena korpusa jumts. Šastakovičs stāstīja, ka stiprās vēja brāzmas Saulainē bijušas vien 15-20 minūtes, taču ar to pieticis, lai segumu norautu.

Ēkas rekonstrukcija veikta vairāk nekā pirms pieciem gadiem, un garantija objektam vairs nav spēkā. Pašlaik plānots jumtu apsegt ar plēvi un norauto segumu, daļēji uz jumta ir arī līdzšinējais segums, kas ēku pasargā no lietus, taču mitrums iekļūst zem sienu siltinājuma.

Tehnikums ir apzinājis būvniekus, kas tuvākajā laikā solīja sagatavot tāmes remontdarbu veikšanai, un Šastakovičs cer, ka nedēļas laikā problēma tiks atrisināta.

Cietusi arī izglītības iestādes automašīna, kas atradusies pie ēkas. Tai ir izsists stikls un sabojāta virsbūve.

Gan ēka, gan transportlīdzeklis ir apdrošināti, stāstīja struktūrvienības vadītājs.

Notikuma vietā strādājis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Tā pārstāve Viktorija Gribuste aģentūrai LETA atklāja, ka plkst.14.41 Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rundāles novada Saulaini, kur sabiedriskai ēkai vējš bija atrāvis daļu no jumta seguma ar siltumizolācijas pakojumu. Ugunsdzēsēji glābēji demontēja apmēram 300 kvadrātmetrus atrautā jumta seguma.

Ceturtdien saistībā ar vēja radītajiem postījumiem glābēju palīdzība bija nepieciešama piecos gadījumos, lai novāktu bojātas konstrukcijas, kas apdraudēja iedzīvotājus, bet 18 gadījumos bija jānovāc vēja nolauztus kokus no ceļa braucamās daļas. 

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī valsts lielākajā daļā novērotas vēja brāzmas līdz 17-22 m/s, mierīgāka nakts aizvadīta Latgalē un Sēlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu