Mārtiņš Rītiņš komentē krīzi ēdināšanas nozarē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš izdevumam "Vakara Ziņas" paudis savu redzējumu par ēdināšanas nozari pēc krīzes beigām. 

Mārtiņš Rītiņš sarunā ar "Vakara Ziņām" atklāj, ka savu ikdienu aizvada Baltezerā, izbaudot svaigo gaisu. Tomēr prieku par atelpu aizēno neziņa par nākotni.

Kā atklāj populārais pavārs, daudzi ēdināšanas uzņēmumi nezina, kā pārvarēs krīzi. "Ēdināšanas nozarē ir drūma bilde. Daudzi cilvēki nezina, kas notiks tālāk un kāds būs finansiālais stāvoklis. Domāju, ka tie stiprākie izturēs. Galvenais, ka visiem trūks naudas. Tie, kuriem ir rezerves un stabils uzņēmums, izturēs. Kuriem ienākumu nav, tie būs apdraudēti. Kad ārkārtas situācija beigsies, restorāni atkal atvērsies, bet sākums būs smags. Paies gads, līdz viss atgriezīsies ierastajās sliedēs. Tas nebūs uzreiz, nekādā gadījumā," prāto Rītiņš.

Rītiņš piebilst, ka arī viņam šobrīd "uz pauzes" ir četri projekti - Latvijā, Spānijā, Itālijā un Nīderlandē, taču viņš ir pārliecināts, ka tad, kad krīze beigsies, cilvēki būs izslāpuši pēc došanās uz restorāniem. "Viens labums, ka cilvēkiem pa šo laiku būs apnicis mājās gatavot un viņi gribēs kaut ko jaunu, svaigu un atšķirīgu. Es tajā brīdī būšu gatavs! Mēs neesam apstājušies," apņēmības pilns ir viņš.

Atgādinām, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Līdz 3. aprīļa rītam ar Covid-19 apstiprināti 493 saslimšanas gadījumi. Tāpat konstatēts pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu