Covid-19 ⟩ Liene Greifāne atklāti par skarbo režīmu Maskavā (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liene Greifāne
Liene Greifāne Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Slavenā latviešu dziedātāja un kinorežisore Liene Greifāne (Liene Candy) sarunā ar "Rus.Tvnet" stāsta par Covid-19 pandēmiju savā dzīvesvietā - Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Greifāne atklāja, ka situācija Maskavā ir ļoti nopietna, līdz ar to ikdienā ieviesti arī ļoti strikti noteikumi.

"Jebkura, cilvēkam, kurš grib ārpus mājām iziet 100 metrus, vai arī iznest atkritumus, ir nepieciešams saņemt QR kodu, norādot, kur viņš dzīvo. Tad personai sekos līdzi izmantojot viņa telefonu," teica mūziķe.

Tāpat dziedātāja uzskata, ka skaitļi par Covid-19 slimniekiem un mirušajiem, kas parādās Krievijas medijos nav patiesi, uzsverot, ka visas slimnīcas ir pilnas. Greifāne arī atklāja, ka varasiestādes pārbauda, vai personai ir bijis pamatots iemesls pamest dzīvesvietu.

"Īpaši runāt nevar. Labāk paklusēt," par situāciju Maskavā piebilda dziedātāja.

Izrādās, ka ar koronavīrusu bija inficējusies arī kāda no Greifānes draudzenēm. Šobrīd viņa esot izlaista no slimnīcas, jo veselības stāvoklis uzlabojies: "Tikai tad, kad viņa [mūziķes draudzene] bija atveseļojusies, ārsti pateica, ka viņai bija koronavīruss. No sākuma viņu vispār negribēja vest uz slimnīcu. Brīnumainā kārtā viņai izdevās nonākt kādā Piemaskavas slimnīcā."

Greifāne pirms pandēmijas sākuma studēja "Gerasimova kinematografijas institūtā". Protams, arī studijas šobrīd ir pārtrauktas, jo vairums pasniedzēju ir cilvēki gados ar ne sevišķi augstiem ienākumiem. Šīm personām nokļūšanai uz darbu neesot citu variantu, kā metro izmantošana, kas šobrīd, protams, ir bīstami. Plānots, ka mācības atsāksies vasarā.

Dziedātāja atzīst, ka jaunākā dēla attālināto mācību dēļ viņa jau gandrīz nosirmojusi, jo tas nevedoties viegli. Mūziķes vecākais dēls šobrīd dzīvo ASV. Greifāne atklāja, ka viņai paveicies "izslīdēt" no ASV pirms tika aizvērtas robežas. Greifāne neslēpj, ka šobrīd valdot neizpratne par to, kas notiks tālāk. Viņu šausminot tikai doma vien, ka ASV robežas varētu būt slēgtas pat nākamos 18 mēnešus.

Nobeigumā Greifāne aicināja visus palikt mājās, nodarboties ar sportu un lasīt grāmatas.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu