Pašvaldība informē par Covid-19 skartās patversmes "Zilais krusts" situāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova / LETA

Evaņģēlisko kristiešu draudzes nakts patversmē "Zilais Krusts" pēc karantīnas pasākumu ieviešanas Covid-19 dēļ patlaban valda mierīga gaisotne, cilvēki ir saprotoši un ievēro drošības pasākumus, informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.

"Zilais krusts" ir viena no piecām Rīgas pašvaldības līguma organizācijām, kas nodrošina nakts patversmes pakalpojumus, tajā skaitā arī cilvēkiem riteņkrēslos. 

Patversmē patlaban uzturas 102 klienti, no kuriem 11 klienti pārvietojas riteņkrēslā. No darbiniekiem patversmes telpās šobrīd uz vietas atrodas iestādes vadītāja, sociālā darbiniece un trīs brīvprātīgie. Klientiem tiek nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā.

Rītdien sāksies slimo patversmes klientu nodalīšana no veselajiem, informēja pašvaldībā, norādot, ka visiem saslimušajiem slimība norit vieglā formā. 

1.aprīlī patversmē papildināti krājumi ar dezinfekcijas līdzekļiem un piegādāti nepieciešamie medikamenti. Atbildīgajiem darbiniekiem ir nodrošināti cimdi un maskas, bet klientiem maskas vēl tiek gaidītas. Visās telpās ir izvietoti dezinfekcijas līdzekļi un visiem iemītniekiem divas reizes dienā mēra temperatūru, skaidroja pašvaldībā.

Karantīnā ievietotajiem tiešsaistē ir iespēja saņemt arī emocionālo atbalstu, zvanot uz Rīgas pašvaldības finansēto "Skalbes" diennakts krīzes tālruni.

Domē atgādina, ka, ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, un situāciju, ka vienuviet saslimuši ir tik daudz cilvēki, tika nolemts patversmes teritorijā uzstādīt armijas teltis ar visu aprīkojumu, lai nošķirtu inficētos no tiem cilvēkiem, kuriem Covid-19 tests ir negatīvs. 

"Šāds nodalījums būtu labvēlīgs risinājums, gan ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, lai pēc iespējas minimizētu patversmes iemītnieku plūsmu krustošanos, gan arī cilvēku, kuri atrodas karantīnā, psihoemocionālo stāvokli," pauda pašvaldībā.

Labklājības departaments izsaka pateicību par palīdzību, izpratni un operatīvo rīcību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Nacionālo bruņoto spēku darbiniekiem, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam un Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam.

Kā ziņots, plaša inficēšanās ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 minētajā patversmē tika konstatēta pirmdien, tāpēc visiem tajā noteikta karantīna. Ar Covid-19 inficējušies vismaz 27 cilvēki un starp tiem ir gan patversmes klienti, gan darbinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu