Rīgā jaunietis no benzīntanka nozog telefonu, cigaretes un trīs kastes ar šokolādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Naktī uz 2. aprīli ap pulksten 1.30 Rīgas Brasas iecirknī tika saņemts izsaukums uz Sporta ielu Rīgā, kur no kādas degvielas uzpildes stacijas kioska, bojājot logu, izdarīta zādzība no tirdzniecības zāles. Brasas iecirkņa policisti nekavējoties devās uz norādīto adresi, kur netālu no notikuma vietas, kopā ar degvielas uzpildes stacijas apsargiem pa karstām pēdām aizturēja 2005. gadā dzimušu jaunieti.

Jaunietis pēdējā mēneša laikā jau otro reizi nonācis policijas redzeslokā. Šoreiz viņš tiks saukts pie kriminālatbildības.

Policisti noskaidroja, ka garnadzis uzlauzis un atvēris degvielas uzpildes stacijas kioska lodziņu, caur kuru iekļuvis un nozadzis mobilo telefonu, trīs cigarešu paciņas, četras šķiltavas, kā arī trīs kastes ar šokolādes batoniņiem. Visas nozagtās mantas ir atgūtas.

Tiesa 15 gadīgajam jaunietim piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Par šo faktu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas. Par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu