Nedēļas nogalē Latvijā plānota apjomīgākā medicīnas aizsarglīdzekļu piegāde (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maskas. Ilustratīvs foto.
Sejas maskas. Ilustratīvs foto. Foto: EPA/Scanpix

Nedēļas nogalē Latvijā plānots saņemt līdz šim lielāko individuālo medicīnas aizsarglīdzekļu piegādi - 4,5 miljonus aizsargmasku un 970 000 respiratoru, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Sintija Gulbe.

Nākamnedēļ NVD plāno turpināt individuālās aizsardzības līdzekļu sadali arī sekundārās aprūpes ārstniecības iestādēm, farmaceitiem, zobārstiem un ģimenes ārstiem, kuri sniedz maksas pakalpojumus jeb nav līgumattiecībās ar NVD.

Tāpat aizsargamaskas plānots piegādāt ārpus veselības aprūpes sistēmas esošajām iestādēm, piemēram, policistiem, robežsargiem un pansionātu darbiniekiem.

Ministru kabinets šonedēļ atbalstīja Valsts centralizēto rezervju iepirkumu grupas izveidi Aizsardzības ministrijā, uzdodot Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram veikt koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām, veidojot rezerves vismaz trīs mēnešu apjomā.

Valsts centralizēto rezervju iepirkumu grupu vadīs Aizsardzības ministrija, un tajā strādās Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ciešā sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, NVD un citām institūcijām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzturēs prioritāro institūciju un to iepirkumu vajadzību sarakstu, savukārt NVD un citi veselības nozares eksperti sniegs atbalstu individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu kvalitātes prasību noteikšanā.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs nodrošinās Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo medicīnisko aizsarglīdzekļu centralizētos iepirkumus un iegādāto preču uzglabāšanu, veidojot rezerves vismaz trim mēnešiem.

Nacionālie bruņotie spēki sniegs loģistikas atbalstu, iegādātās preces nogādājot saņēmējiem atbilstoši prioritāro institūciju un to vajadzību sarakstā noteiktajam apjomam.

Ņemot vērā grūtības, kas pastāv visā pasaulē, individuālās aizsardzības līdzekļu iegādes process nav vienkāršs, taču, kā norāda NVD, šim mērķim tiek veltīti visi iespējamie resursi, lai pēc iespējas ātrāk sagādātu nepieciešamo līdzekļu daudzumu.

Lai nodrošinātu savlaicīgas piegādes, izveidota cieša sadarbība starp Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, "AirBaltic" un Latvijas vēstniecību Ķīnā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu