Premjerlīgas klubi konsultējas ar spēlētājiem par algas samazināšanu 30 procentu apmērā

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas klubi konsultējas ar spēlētājiem par algas samazināšanu 30 procentu apmērā, jo sezonas atsākšana aizkavējas, piektdien ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Premjerlīgas klubi lūgs spēlētājus piekrist samazināt atalgojumu par 30 procentiem, lai aizsargātu darba vietas, jo tika paziņots, ka sezona netiks atsākta, kamēr "to darīt nav droši un piemēroti".

Visi klubi ir vienojušies piedāvāt spēlētājiem "samazinājuma un atlikšanas kombināciju".

Premjerlīga piešķirs 125 miljonus sterliņu mārciņu (141,6 miljonus eiro) Anglijas Futbola līgai (EFL) un Nacionālajai līgai, kā arī 20 miljonus GBP (22,65 miljonus eiro) - Nacionālajam veselības dienestam (NHS) un mazāk aizsargātām grupām.

Klubi joprojām plāno pabeigt visas līgas un kausa izcīņas spēles.

Jau ziņots, ka klubi un spēlētāji bija izpelnījušies valsts veselības sekretāra Metjū Henkoka dusmas, nesamazinot algas spēlētājiem un neatbalstot līdzcilvēkus, kuri cietuši koronavīrusa pandēmijas laikā.

Pēc piektdienas sanāksmes premjerlīga ir ierosinājusi samazināt algas, lai "aizsargātu nodarbinātību visā profesionālajā spēlē".

"Šīs vadlīnijas tiks pastāvīgi pārskatītas, mainoties apstākļiem," sacīja premjerlīgas preses pārstāvis. "Līga regulāri sazināsies ar Profesionālo futbolistu asociāciju, un arodbiedrība pievienosies sanāksmei, kas notiks rīt (sestdien) ar līgas, spēlētāju un klubu pārstāvju līdzdalību."

Tikmēr "Crystal Palace" uzbrucējs Endross Taunzends tika izteicis savu neapmierinātību ar Henkoka veikto "vainas novirzīšanu futbolistu virzienā", norādot, ka spēlētāji ir "viegls mērķis", taču bieži atbalsta labdarības organizācijas.

Premjerlīga paziņoja, ka ir informēta par "lielām grūtībām" visā futbola piramīdā un ar klubiem, kuri nespēj aizvadīt spēles, devās palīgā, lai "nekavējoties risinātu arvien samazinošās naudas plūsmas jautājumu".

Līgas paziņojumā pausts "milzīgs novērtējums par NHS darbinieku un visu pārējo darbinieku, kuri veic bīstamākos darbus šādos sarežģītos apstākļos, varonīgajiem centieniem" ar 20 miljoniem sterliņu mārciņu nekavējoties apņemoties "atbalstīt NHS, kopienas, ģimenes un neaizsargātās grupas vīrusa pandēmijas laikā ".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu